lørdag den 22. juni 2024

Hvidløgs citronpasta med stegte kammuslinger

 

Indlægget indeholder reklamelinks

Jeg elsker det simple, når det er lavet af gode råvarer. Det tager under 1/2 time at lave denne lækre ret. 

De gode kammuslinger fra Nordfra.com smager så godt! 

Hvidløgs citronpasta med stegte kammuslinger til 4 pers.:

400 g. kammuslinger fra Nordfra.com

400 g. god øko. Spaghetti (Rema1000 har en god)

4 fed hvidløg

1 potte persille, hakket fint

50 g. friskrevet parmesanost 

Skal og saft fra en øko. citron

Salt, peber & kogevand fra pastaen

4 spsk. Olivenolie & 15 g. smør

Fremgangsmåde:

Tø kammuslingerne op. 

Hak hvidløg fint, riv skallen af citronen fint og pres saften. Riv osten og hak persillen fint. 

Kog spaghettien 2 min. mindre end der står på pakken. 

Imens spaghettien koger steges kammuslingerne. Smelt smør og olivenolie på en pande og steg dem ca. 2 min. på hver side, til de er karamelliserede. Sæt til side. 

Smelt 4 spsk. olivenolie på en rummelig pande og steg det hakkede hvidløg ved lav varme. Det er vigtigt at det ikke bliver brændt, så er det uspiseligt. 

Hæld den næsten færdigkogte spaghetti over i panden med hvidløgsolie sammen med citronskal- og saft samt revet parmesanost & persille. Tilføj kogevand fra pastaen, til der omslutter sig en cremet ‘sauce’ rundt om pastaen. Smag til med salt og peber. 

Anret spaghettien i dybe tallerkener og fordel de stegte kammuslinger over. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar