mandag den 24. juni 2024

Grillede jomfruhummere med skaldyrsdressing & surdejsbrød🦞


Jomfruhummere som jeg elsker dem allermest, grillet, penslet med hvidløgsolie og så skaldyrsdressing & godt surdejsbrød til, så skal jeg ikke bede om mere, det skulle da lige være et koldt glas hvidvin. 

Indlægget indeholder reklamelinks. 

Til 4 pers:

32 jomfruhummere (8 pr. pers.) Køb her!

1 godt surdejsbrød, evt. Il Fornaio

Hvidløgsolie:

1 dl. god koldpresset olivenolie 

1 håndfuld persille, hakket fint

1 fed hvidløg, presset

Salt & peber

Skaldyrsdressing:

3 dl. creme fraiche 18%

4 spsk. god mayonnaise (evt. Hellmanns)

3/4 dl. ketchup (gerne Heinz)

2 spsk. sirup

1/2 tsk. cayennepeber

Salt & peber

Fremgangsmåde:

Pisk alle ingredienser til hvidløgsolien sammen. 

Pisk alle ingredienser til skaldyrsdressingen sammen, smag til med salt & peber. 

Lad begge dressinger hvile på køkkenbordet. 

Jomfruhummerne skæres igennem på langs med en skrap kniv. Den sorte tarmstreng som løber langs ryggen, fjernes/trækkes væk. 

Pensl. kødet med olivenolie og grill på en meget varm grill, først 1 minut på kødsiden og så 1 min. på skalsiden. 

Læg hummerne på et serveringsfad og hæld hvidløgsolie på halekødet - som er det eneste der spises på jomfruhummere.

Nyd med det samme med lunt surdejsbrød og skaldyrsdressing. 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar