Jomfruhummere som jeg elsker dem allermest, grillet, penslet med hvidløgsolie og så skaldyrsdressing & godt surdejsbrød til, så skal jeg ikke bede om mere, det skulle da lige være et koldt glas hvidvin.
Indlægget indeholder reklamelinks.
Til 4 pers:
32 jomfruhummere (8 pr. pers.) Køb her!
1 godt surdejsbrød, evt. Il Fornaio
Hvidløgsolie:
1 dl. god koldpresset olivenolie
1 håndfuld persille, hakket fint
1 fed hvidløg, presset
Salt & peber
Skaldyrsdressing:
3 dl. creme fraiche 18%
4 spsk. god mayonnaise (evt. Hellmanns)
3/4 dl. ketchup (gerne Heinz)
2 spsk. sirup
1/2 tsk. cayennepeber
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Pisk alle ingredienser til hvidløgsolien sammen.
Pisk alle ingredienser til skaldyrsdressingen sammen, smag til med salt & peber.
Lad begge dressinger hvile på køkkenbordet.
Jomfruhummerne skæres igennem på langs med en skrap kniv. Den sorte tarmstreng som løber langs ryggen, fjernes/trækkes væk.
Pensl. kødet med olivenolie og grill på en meget varm grill, først 1 minut på kødsiden og så 1 min. på skalsiden.
Læg hummerne på et serveringsfad og hæld hvidløgsolie på halekødet - som er det eneste der spises på jomfruhummere.
Nyd med det samme med lunt surdejsbrød og skaldyrsdressing.
Er det trawlede jomfruhummere?
SvarSlet