Vi har her til aften fået den andalusiske kolde mandelsuppe Ajo Blanco, med smørstegte kammuslinger og cantaloup melon, virkelig godt og dejlig sommerligt.
Ajo Blanco til 4 pers.;
200 g. mandler
90 g. groft toastbrød (vægt uden skorpe)
5 dl. vand
1-2 fed hvidløg
3 spsk. æbleeddike
60 g. frisk æble (vægt uden skræl & kernehus)
1/2 dl. god koldpresset olivenolie
Flagesalt & peber
Fyld i suppen:
120 g. Cantaloup melon
Topping:
400 g. Kammuslinger
15 g. smør + 2 spsk. olivenolie
1 lille håndfuld frisk mynte
Olivenolie
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Mandlerne koges kort op i en lille gryde og overbruses med koldt vand, før de smuttes.
Toastbrødet lægges i en blender og overhældes med 5 dl. vand. De afskårne kanter ristes sprøde i airfryer eller ovn.
I blenderen tilføjes også mandler, hvidløg, æble, olivenolie & æbleeddike. Blend til helt glat konsistens og smag til med flagesalt. Sæt suppen på køl, i mindst en times tid.
Melonen skæres i bittesmå tern. Mynten trækkes af stænglerne og hakkes fint.
Kammuslingerne optøs og dryppes af i en sigte. Læg dem på køkkenrulle og pres dem let.
Smørret og olivenolien smaltes på en meget varm pande. Kammuslingerne lægges på panden på den flade/høje side og steges/kramelliseres i ca. 2 min. på hver side. Tag dem straks fra panden og læg dem på en tallerken.
I 4 dybe tallerkener fordeles cantaloup melon. Suppen hældes over og der toppes med kammuslinger, mynte og dråber af olivenolie.
Server de ristede brødstænger til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar