tirsdag den 18. juni 2024

Ajo Blanco med karamelliserede kammuslinger

 





Indlægget indeholder reklamelinks. 

Vi har her til aften fået den andalusiske kolde mandelsuppe Ajo Blanco, med smørstegte kammuslinger og cantaloup melon, virkelig godt og dejlig sommerligt. 

Ajo Blanco til 4 pers.;

200 g. mandler

90 g. groft toastbrød (vægt uden skorpe)

5 dl. vand

1-2 fed hvidløg

3 spsk. æbleeddike

60 g. frisk æble (vægt uden skræl & kernehus)

1/2 dl. god koldpresset olivenolie

Flagesalt & peber

Fyld i suppen: 

120 g. Cantaloup melon

Topping:

400 g. Kammuslinger

15 g. smør + 2 spsk. olivenolie

1 lille håndfuld frisk mynte

Olivenolie 

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Mandlerne koges kort op i en lille gryde og overbruses med koldt vand, før de smuttes. 

Toastbrødet lægges i en blender og overhældes med 5 dl. vand. De afskårne kanter ristes sprøde i airfryer eller ovn. 

I blenderen tilføjes også mandler, hvidløg, æble, olivenolie & æbleeddike. Blend til helt glat konsistens og smag til med flagesalt. Sæt suppen på køl, i mindst en times tid. 

Melonen skæres i bittesmå tern. Mynten trækkes af stænglerne og hakkes fint. 

Kammuslingerne optøs og dryppes af i en sigte. Læg dem på køkkenrulle og pres dem let. 

Smørret og olivenolien smaltes på en meget varm pande. Kammuslingerne lægges på panden på den flade/høje side og steges/kramelliseres i ca. 2 min. på hver side. Tag dem straks fra panden og læg dem på en tallerken. 

I 4 dybe tallerkener fordeles cantaloup melon. Suppen hældes over og der toppes med kammuslinger, mynte og dråber af olivenolie. 

Server de ristede brødstænger til.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar