søndag den 16. juni 2024

Græske frikadeller

 

Da vi spiste denne ret til aften, sagde min mand; 

‘det smager af Grækenland, som at sidde på en lille taverna ud til havet og nyde solnedgangen’ 

Jeg gav ham helt ret, det smagte af sol & sommer. 

Det tog under 1/2 time at lave retten, for jeg stegte frikadellerne i airfryeren. Imens jeg gjorde det, kogte jeg ris og lavede tomat/agurkesalat og en yoghurtdip rørt med hvidløg. Nemt!

Græske frikadeller til 4 pers.;

500 g. hakket okse (jeg brugte frilandsoksekød fra Rema1000)
1 æg
1 knust fed hvidløg
2 spsk. koncentreret tomatpure 
1 spsk. oregano
1 lille tsk. salt
100 g. fetaost i tern

Tilbehør: ris. Tomat/agurkesalat, oliven, feta og yoghurtdip med hvidløg.

Fremgangsmåde:
Kødet røres med alle ingredienser bortset fra feta. Når farsen er homogen foldes fetaost forsigtigt i. 
Lav frikadeller og steg på pande i smør & olie eller i airfryer ved 180 g. i 15 min. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar