fredag den 29. januar 2021

Entrecote på stegt pak choi & aspargesbroccoli med østerssauce

 

Som jeg så ofte har nævnt, så er mit favoritkøkken over alle, det asiatiske køkken.

I går så jeg er billede fra en restaurant, af noget lignende som denne ret og måtte bare genskabe den selv. Sådan opstår mange af retterne på min blog, stærkt inspireret af billeder eller restaurantoplevelser. 

Hvis du ligesom jeg er vild med asiatisk mad, bør du prøve retten💚

Entrecotes med østerssauce til 2 pers; 

2 entrecotes eller anden god udskæring

2 pak choi, halveret 

1 bundt aspargesbroccoli 

2 mellemstore gulerødder, i stave 

8 store champignoner, i tykke skiver

3 fed hvidløg, presset

1 rødløg, i både 

4 spsk. østerssauce

2 spsk. fiskesauce

1 dl. vand

1-2 tsk. sukker

Friskkværnet sort peber 

Tilbehør: jasminris, fintsnittet forårsløg, sesamfrø, rød chili

Fremgangsmåde: 

Kog risen efter pakkens anvisning.

Halver de to pak choi. Krydr med salt og peber og steg dem i smør på en varm pande, først med skæresiden nedad og bagefter på den anden side, til de har fået farve. Læg dem til side. 

Steg aspargesbroccoli på samme pande i lidt smør og krydr med salt og peber. Sæt til side

Steg champignoner, gulerødder, rødløg og hvidløg i lidt olie på panden. 

Steg de to entrecotes i smør og olie. Steg ved hård varme, til kødsaften begynder at pible op på overfladen. Så vender du dem straks og steger videre, til kødsaften igen kommer til syne på overfladen. Tag dem straks af panden og læg dem på et skærebræt med saftrende. På den måde får du perfekt mediumstegt kød. Dæk dem ikke til (så steger de videre) 

Hæld østerssauce, fiskesauce og vand på panden til champignoner/gulerødder/løg. Kog op og smag til med sukker. Læg pak choi og aspargesbroccoli op i panden og varm det igennem. Denne proces skal gå stærkt, så kødet ikke når at blive koldt. 

Anret grøntsager og sauce på to tallerkener. Skær bøfferne i skrå skiver og top med det. Drys sesam, chili og forårsløg. Server ris til. Nyd! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar