søndag den 10. januar 2021

Lahmacun - Tyrkisk Pizza



Jeg har længe haft er godt øje til de tyrkiske pizze “Lahmacun” og i aften fik jeg lavet dem for første gang, men bestemt ikke sidste, for de smager virkelig godt. 

Det krydrede kød er så lækkert og med fyld af sprød iceberg, tomater, rødløg, hvidløgsdressing osv. som rulles ind i brødet, er der næsten som en rullekebab, bare bedre! 

Jeg har ladet mig inspirere af  Esra’s opskrift dog med lidt ændringer og freestyles undervejs. 

Lahmacun til 3-4 pers;

Pizzadej: 

2 dl. lunkent vand

15 g. gær

1 tsk. salt

2 spsk. olie

Ca. 350 g. mel

Kødfyld: 

350 g. hakket oksekød

1 løg

1/2 grøn eller rød snack-peber

1 håndfuld bredbladet persille 

2 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater, drænet for “saft”

2 spsk. tomatpuré  

1 tsk. af flg.; chiliflager, stødt spidskommen, paprika, salt, friskkværnet sort peber.

Topping: 

Søde majs, iceberg, tomater i både, rødløg, hvidløgsdressing, chilisovs, bredbladet persille. En god feta ville også være lækkert. 

Fremgangsmåde: 

Rør ingredienserne sammen til dejen. Lad den hæve under et klæde imens du ordner kødfarsen. 

I en foodprocessor blendes hakket oksekød med alle de øvrige ingredienser til en ensartet fars. 

Del dejen i portioner på str. med golfbolde. Rul hver dejkugle ud til en tynd pizzabund, på et meldrysset bord. Smør kødfyld ud på bunden. 


Tag en engangshandske på din venstre hånd og vend den over på hånden med kødsiden nedad. Vend den straks over på en glohed pande (uden fedtstof), med dejsiden nedad mod panden. “Bag” den i ca. 2. minutter, og læg den på en bageplade med bagepapir. 

Fortsæt sådan, til du har 4 pizze på bagepladen og sæt dem i en 250 grader varm ovn (varmluft) på næstøverste rille. 
Bag i ca. 10 min. eller indtil de har fået farve på kanterne. 
Fortsæt sådan med resten af pizzaerne. Læg dem i lag ovenpå hinanden. 
Fyld topping på og rul dem sammen. Nyd!  



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar