Det krydrede kød er så lækkert og med fyld af sprød iceberg, tomater, rødløg, hvidløgsdressing osv. som rulles ind i brødet, er der næsten som en rullekebab, bare bedre!
Jeg har ladet mig inspirere af Esra’s opskrift dog med lidt ændringer og freestyles undervejs.
Lahmacun til 3-4 pers;
Pizzadej:
2 dl. lunkent vand
15 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olie
Ca. 350 g. mel
Kødfyld:
350 g. hakket oksekød
1 løg
1/2 grøn eller rød snack-peber
1 håndfuld bredbladet persille
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater, drænet for “saft”
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. af flg.; chiliflager, stødt spidskommen, paprika, salt, friskkværnet sort peber.
Topping:
Søde majs, iceberg, tomater i både, rødløg, hvidløgsdressing, chilisovs, bredbladet persille. En god feta ville også være lækkert.
Fremgangsmåde:
Rør ingredienserne sammen til dejen. Lad den hæve under et klæde imens du ordner kødfarsen.
I en foodprocessor blendes hakket oksekød med alle de øvrige ingredienser til en ensartet fars.
Del dejen i portioner på str. med golfbolde. Rul hver dejkugle ud til en tynd pizzabund, på et meldrysset bord. Smør kødfyld ud på bunden.
Tag en engangshandske på din venstre hånd og vend den over på hånden med kødsiden nedad. Vend den straks over på en glohed pande (uden fedtstof), med dejsiden nedad mod panden. “Bag” den i ca. 2. minutter, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar