onsdag den 20. januar 2021

Ramen med soyaglaseret kylling

 

Ramen er en japansk nudelsuppe, med masser af fyld og god kraftig smag og så er den tilmed sund. 

Hvis jeg skal have held med at servere suppe til aftensmad for mine drenge herhjemme, skal det være en suppe propfyldt med kød og andet, eller en cremet suppe med fyld og brød ved siden af. Jeg kan nu sagtens selv blive mæt af en klassisk suppe med kød- og melboller, men samtlige supper her på bloggen er af førstnævnte slags. 

Jeg har valgt at lave opskriften på bouillonterninger, for at lette arbejdsgangen. Hvis du selv laver en kyllingesuppe på en hel kylling, får du en noget kraftigere og mere smagfuld suppe. Du kan jo selv vælge, hvad du har lyst til, men vælger du bouillonterninger, så køb nogle af god kvalitet.  

Ramen til 4 pers:

Suppe: 1,3 L. god kyllingebouillon 

1 stykke ingefær på str. med en valnød, i skiver

2 fed hvidløg, i skiver

1 gulerod, i skiver 

1 løg, i 4 både

Soya til tilsmagning 

Evt. stokke fra champignonerne

Fyld i suppen:

3-4 kyllingebrystfileter

Marinade til kylling: 

6 spsk. soya

4 spsk. mirin (sød japansk risvin) 

4 spsk. sake

2 spsk. friskrevet ingefær

2 fed hvidløg, revet 

Glasering til kylling: 

3 spsk. farin

2 spsk. soya

2 spsk. ketchup

Topping: 

4 blødkogte æg, halverede

300 g. ramennudler eller risnudler

250 g. svampe, i skiver  

1 rød chili, i tynde skiver

4 forårsløg, i tynde skrå skiver

250 g. frisk spinat 

Ristet sesam og evt. ristede løg 

Fremgangsmåde: 

Kyllingebrystfileterne lægges i en frysepose. Marinaden røres sammen og hældes i posen. Læg den på køl og lad kødet marinere i en times tid. 

Læg kyllingebrystfileter og marinade i et ovnfast fad som netop kan rumme det. Sæt det i en 225 g. varm ovn i 10 min. 

Rør glaseringsmarinaden sammen og fordel den ovenpå kyllingebrystfileterne. Sæt dem tilbage i ovnen og glaser dem i ca. 15 min. til marinaden bobler lidt op. 

Suppe: kog kyllingebouillon med gulerod, hvidløg, ingefær (evt. champignon stokke) og løg under låg i 15 min. Si suppen. 

Steg svampe på en pande i olie og hvidløg. Steg spinat på samme pande i olie og hvidløg til det falder sammen. 

Tilbered nudlerne efter pakkens anvisning. 

Lun gerne de dybe tallerkener i ovnen v. 100 g. 

Fordel nudler i tallerkenerne. Skær kyllingebrystfileterne i skiver. Marinaden i fadet fordeler du i de 4 tallerkener, den bidrager med en fantastisk smag til suppen. Hæld suppe på og top med kød, svampe, spinat, forårsløg, halve blødkogte æg, sesam og evt. ristede løg. Nyd suppen rygende varm. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar