lørdag den 16. januar 2021

Chiagrød på vaniljeskyr & kefir

 

Jeg har glædet mig siden i aftes, til at vågne op til denne morgenmad i dag, kender Du det? 

Chiagrøden røres nemlig sammen om aftenen og skal så trække på køl natten over, for at de små chiafrø kan suge væske til sig og blive geléagtige.

Chiagrøden smager lidt som koldskål og er rigtig lækker med de lune smørstegte æbler på toppen, sammen med den øvrige topping. Sund morgenmad som smager som dessert💚

Chiagrød til 1 pers.;

1 dl. vaniljeskyr

1 dl. kefir (eller kærnemælk)

2 spsk. chiafrø

Smørstegte æbler med kanel: 

1 æble

1 tsk. smør

1 tsk. kanelsukker

Øvrig topping; 

Hindbær, kiwi, hakkede mandler, hakket 70+ chokolade, evt. lidt cashewnøddesmør. 

Fremgangsmåde: 

Aftenen før røres kefir, skyr og chiafrø sammen og sættes på køl natten over. 

Næste morgen; æblet skrælles, kernehus fjernes og det skæres i både. Smelt smør i en lille gryde og steg æblerne møre deri, sammen med kanelsukker. 

Anret chiagrøden i en lille skål og top med de lune æbler, hindbær, kiwi, mandler og chokolade.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar