Jeg sad og bladrede i en gammel opskriftsbog fra Karolines Køkken i går og fandt en opskrift på pasta med kalkun i tomatsovs, som jeg ofte lavede, da jeg lige var flyttet hjemmefra i starten af 90’erne. Jeg blev helt nostalgisk og fik lyst til at prøve retten igen, så den har vi fået til aften, i en lidt anden og mere forfinet udgave, men den smager bare endnu bedre.
Pasta med kylling og tomat til 4 pers;
400 g. frisk pasta
2 store kyllingebrystfileter
1 dåse hakkede tomater
2løg + 2 fed hvidløg, finthakkede
25 g. smør
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 spsk. balsamico
2 tsk. sukker
Salt & friskkværnet peber
250 g. små friske cherrytomater, halveret
Topping:
100 g. revet ost (mozzarella eller emmentaler)
1/2 potte basilikum
Revet skal af 1 øko. citron
Fremgangsmåde:
Løgene steges klare i smørret i en dyb pande. Tilsæt basilikum og oregano og derpå balsamico.
Tilsæt de hakkede tomater fra dåsen samt sukker. Lad det simre under låg i en 10 minutters tid.
Sæt saltet vand over at koge til pasta. Kog pastaen al dente.
Skær kyllingebrystfileterne i mindre tern og tilsæt dem tomatsovsen. Efter 5 min. tilsættes de friske halverede tomater og der koges videre i 1 min. uden låg. Tag straks panden fra varmen. Smag til med salt og peber.
Anret pastaen i 4 dybe tallerkener. Top med tomatsovs og revet ost, blandet med friskhakket basilikum og revet citronskal.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar