lørdag den 28. november 2020

Juleboller

 



Jeg har set juleboller overalt på Instagram de seneste dage, så i dag blev jeg simpelthen nødt til, at lave en portion selv. 

Bollerne kan brydes og spises som de er, eller flækkes og smøres med smør. 


Juleboller med æble & kanel 12 store:

85 g. godt øko. smør (ægte smør ikke blandingsprodukt)

5 dl. kærnemælk 

25 g. øko. gær

1 tsk. salt

2 spsk. sukker

1 spsk. af følgende:

Kardemomme, vaniljesukker, stødt ingefær, kanel

250 g. æble (renset og skrællet vægt) 

Ca. 900 g. fintsigtet speltmel (eller hvedemel) 

140 g. mælkechokolade, groft hakket 

Topping:

1 sammenpisket æg 

50 g. mandelsplitter

2 spsk. groft rørsukker, blandet med 1 spsk. kanel

Fremgangsmåde;

Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tilsæt kærnemælk og varm op til “lillefingervarmt” 

Hæld den lune kærnemælk i en røreskål og smuldr gær heri. 

Tilsæt revet æble, salt sukker og alle krydderierne. 

Tilsæt gradvist melet. Måske skal du ikke bruge det hele. Dejen må gerne være til den klistrede side. 

Ælt det godt på røremaskinen. Tilsæt chokoladen til sidst. Drys et tyndt lag mel over dejen og lad den hvile i 1/2 times tid under et klæde. 

Del dejen i 12 portioner og fold hver enkelt til en bolle. Placer dem i en lille bradepande eller på bagepapir på en ovnbradepande og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 45 min. 

Pensl. med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler samt kanelsukker. 

Bag ved 180 g. varmluft i ca. 20 min. eller indtil de er gyldne på toppen. 

Nyd dem med lækkert koldt smør og måske en tynd skive marcipan. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar