mandag den 9. november 2020

And i rød karry

 

Vi har fået denne freestylede thai-ret til aften. Min mand synes den var så god, at den fortjener en plads på bloggen, så hermed gjort. 
Retten kræver lige et besøg hos en asiatisk købmand, men du kan evt. købe den røde karrypasta på glas og undgå den arbejdsgang. Personligt synes jeg dog, at den færdige variant smager afskyeligt, så jeg laver det altid selv. 

And i rød karry til 4 pers.;

Rød karrypasta: 
1 rød chili
1 stykke ingefær på str. med en valnød
1 forårsløg
2 fed hvidløg 
2 spsk. neutral olie
Saft fra 1 lime
2 tsk. rørsukker 
1 stilk citrongræs 
6 kaffir-limeblade (fra frost - de har mere smag end de tørrede)
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. salt

3 andebrystfileter
8 små grønne thai-auberginer, i kvarte 
1 bundt forårsløg, i tynde skrå snit 
2 store gulerødder, i skrå snit
1/2 ananas, befriet for stok og i store tern
2 fed hvidløg, finthakket
1 dåse kokosmælk (ikke light)
Limesaft

Topping;
Peanuts
Thaibasilikum
Forårsløg
Chili
Limebåde
1/2 pk. risnudler

Fremgangsmåde; 
Alle ingredienser til karrypastaen blendes til en grødet konsistens. 

Andebrystfileterne ridses let på skindet i et kvadratisk mønster og krydres med salt. 
Steg den på skindsiden på en meget varm pande, til de er sprøde. Vend dem og steg videre i ca. 8 min. ved medium varme. Læg dem på et skærebræt imens du tilbereder resten. 

Hæld lidt olie på en sauterepande og svits karrypastaen deri. Tilsæt aubergine, gulerødder, forårsløg og ananas og rist det med i 5 minutter. Tilsæt krydderier, sukker og kokosmælk. 
Lad det simre i 10 min. og smag til med salt, limesaft og evt. mere sukker. 

Tilbered risnudlerne efter pakkens anvisning. 

Skær andenrysterne i skiver. 
Fordel kokos-saucen i 4 dybe tallerkener og top med skiver af and, risnudler, peanuts, osv. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar