tirsdag den 2. oktober 2018

Cremet svampesuppe med cognac og fløde


Efteråret er en tid jeg holder meget af. Mæt af sommerens varme og gode oplevelser, er det nu tiden, at sætte farten lidt ned, hygge indendøre med stearinlys, gå lange ture i skov og ved strand og blive blæst godt igennem i krop og sind.
Efteråret er også lig med suppe, simremad og kål. Jeg glæder mig :-)

Svampesuppe med cognac og fløde til 4 personer:

500 g. blandede svampe, evt. portobello og brune champignoner
400 g. kantareller
1 porre
3 fed hvidløg
4 stilke frisk timian
1 spsk. koncentreret tomatpuré
20 g. smør
1 håndfuld tørrede carl johan svampe
3/4 dl. cognac (kan udelades)
1 liter god kyllingefond
2,5 dl. piskefløde

Topping: rodfrugtchips, persilleolie
Tilbehør: surdejsbrød.

Fremgangsmåde:
Børst kantarellerne fri for jord med en fugtig bagepensel.
Rens de blandede svampe for jord. Kan du undgå at skylle dem for meget er det bedst.
Skær svampene i grove stykker.

Rens porren og skær den i tynde ringe, også den grønne del. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.

Smelt smørret i en stor gryde eller wok. Steg porre og hvidløg klart med timian. Tilsæt svampene og steg indtil de smider al væden Skru lidt ned for varmen og lad dem simre uden låg, indtil væden igen er fordampet.
Blend de tørrede carl johan svampe til fint pulver i en foodprocessor og tilsæt pulveret til de stegte svampe sammen med tomatpuré. Svits det i et kort øjeblik og tilsæt cognac.
Tilsæt kyllingefond, læg låg på gryden og lad det småsimre i 20 min.
Tilsæt fløden, varm igennem, smag til med salt og peber og server med topping af rodfrugtchips og dryp af persilleolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar