søndag den 7. oktober 2018

Flammkuchen



Et par gange om året, går turen til Flensburg, hvor vi shopper i yndlingsbutikker og slutter af med at spise flammkuchen på Die Weinstube hvis vi er heldige at få bord en lørdag formiddag, hvor mange andre - fortrinsvis danskere - kappes om de begrænsede pladser i den over 200 år gamle bygning i en baggård i Flensburgs hyggeligste gade, Rote Strasse.

Flammkuchen stammer oprindeligt fra Alsace, hvor de i al in enkelthed består af et tyndt lag dej, bagt med creme fraiche, løg og bacon.

Her har jeg lavet 4 variationer på hvedetortillas:

1:
tortilla
18 % creme fraiche
revet emmentaler
marinerede artiskokker
oliven
soltørrede tomater i olie
rødløg
parmaskinke (kommes først på efter bagning)
frisk basilikum (kommes først på efter bagning)

2:
tortilla
creme fraiche
revet emmetaler
rødløg
gorgonzola
tyndt skårne pærer og ahornsirup (kommes først på efter bagning)

3:
tortilla
creme fraiche
revet emmentaler
fennikelspegepølse

4:
tortilla
creme fraiche
revet emmentaler
salsicca (stærk italiensk salami)
syltede grønne chilier

Smør tortillaerne med et rimeligt lag creme fraiche, top med emmentaler og det ønskede fyld og bag ved 225 grader i 10-12 min. eller indtil kanten er lysebrun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar