Denne lækre suppe, omtalte min kollega Marianne i mandags. Hun sagde, at suppen var så god, at hun og hendes mand nærmest havde målt den af på milimeter, da de skulle have rester dagen efter.
Så jeg spurgte til opskriften og den var jeg heldig at få.
Jeg plejer at tilføje lidt kartofler når jeg laver jordskokkesuppe, denne er lavet på rene jordskokker og det giver en rigtig dejlig nøddeagtig smag.
Toppingen blev ristede mandler og en rest parmaskinke jeg havde i køleskabet, samt cheddar i små tern, det passede perfekt til suppen.
Jordskokkesuppe som hovedret til 2 pers, eller som forret til 4 pers.
500 g. jordskokker
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1/2 liter god kyllingfond
1 dl. piskefløde
salt og friskkværnet peber
Topping:
4 skiver parmaskinke i små tern
1 håndfuld mandler, hakket
brøndkarse
evt. surdejsbrød
Fremgangsmåde:
Skrub jordskokkerne rene med en svamp eller børste og skær dem i mindre stykker.
Varm lidt olie eller smør i en gryde og steg løg og hvidløg blankt.
Tilsæt jordskokkerne. Svits det hele yderligere i et par minutter og hæld fonden på.
Læg låg på gryden og lad det småsimre i et kvarters tid.
Steg mandlerne i 2 spsk. smør til de er sprøde. Tilsæt den hakkede parmaskinke og steg i et par minutter mere. Sæt til side imens du laver suppen færdig.
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og varm igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med topping og evt. brød og smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar