søndag den 16. september 2018

Fusionsbrunsvigeren - Evas yndlingsbrunsviger🤎


Jeg deltog i går i Spis-Odense-Foodfestival´s brunsvigerkonkurrence på rådhuset i Odense.

Til denne lejlighed, havde jeg udviklet en ny brunsviger, som er en fusion mellem min ØKO SPELTBRUNSVIGER og min dejlige veninde Mette´s gode brunsviger.

Jeg vandt desværre ikke, men det var sjovt og inspirerende at være med alligevel.

Denne brunsviger er blevet min/vores yndlingsbrunsviger og den vi altid bager nu.

Og hvad skal man nu kalde sådan en brunsviger, når man allerede har Øko. Speltbrunsviger & Fynsk brunsviger på bloggen (som i øvrigt er to virkelig gode brunsvigere også) Fusionsbrunsvigeren selvfølgelig ;-)
Alle ingredienser er øko., bortset fra farinen, den er svær af finde økologisk.

1 bradepande fynsk fusionsbrunsviger:
dej:
100 g. smør
3 dl. vand
1/2 dl. sukker
1 tsk. kardemomme
25 g. gær (øko. altid øko!)
550 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
1 æg
1 tsk. salt

remonce:
250 g. smør
400 g. farin
1 spsk. vaniljesukker
1/2 dl. piskefløde

pynt:
marcipanhjerter med saltkaramel og chokoladeknap

Fremgangsmåde:
Smelt smørret og tilsæt vandet. Hæld det i en røreskål og tjek om vandet er "lillefingervarmt" hvis det er varmere end det, så afkøler du selvfølgelig inden du fortsætter.
Tilsæt sukker, kardemomme og gær. Lad gæren opløse sig.
Pisk æg og salt sammen og stil det til side,
Tilsæt melet, bortset fra 50 g. rør sammen og tilsæt til sidst æggeblandingen. Ælt godt på røremaskine, til dejen slipper skålens kanter. Dejen er til den våde side, men sådan skal den være.
Drys lidt af det gemte mel på toppen og lad dejen hæve tildækket i en halv times tid. Dejen skal være lidt klistret, men dog så fast, at den kan holde sig oppe som her - altså ikke flyde ud, gør den det, tilsætter du lidt mere mel:

Imens dejen hæver laver du remoncen.

Smelt smørret og tilsæt resten. Kog op kortvarigt, sukkeret er smeltet og massen er homogen. Sæt gryden til afkøling.

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud heri. Drys et tyndt lag mel på dejen, så du kan røre ved den uden at klistre fast til den. Bred dejen ud, så den fylder hele pladen. Lad den hæve i ca. 45 min.

Når dejen har hævet, prikker du små huller i overfladen med fingrene.
Rul "pølser" af stanniol og læg under bagepapiret rundt i kanten af dejen. Det holder dejen oppe, så der ikke løber remonce ind under bunden når brunsvigeren bages.

Hæld straks den afkølede remonce på og sæt brunsvigeren midt i en 200 grader varm ovn. Lad den bage i ca. 12-15 minutter, eller indtil kanterne har fået en anelse farve.

Lad brunsvigeren afkøle en smule og spis den imens den stadig er lun. Pynt evt. med marcipan.

2 kommentarer:

  1. Annette Steen Jensen14. oktober 2022 kl. 14.40

    Hej Eva jeg har lige bagt denne skønne brunner og venter på den køler af men den ser lækker ud
    Tak for nogle skønne opskrifter

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annette mange tak for din besked, som jeg desværre først ser nu. Håber at brunsvigeren blev god. Kh. Eva

      Slet