onsdag den 3. oktober 2018

Orientalsk græskarsuppe med kokosmælk


Her er endnu en god fyldig og lidt spicy suppe, nemlig græskarsuppe emd et asiatisk tvist.
Det er helt vildt så meget suppe man kan få ud af et mellemstort hokkaido græskar. Vi havde til tre dage i denne portion.

Den mørke græskarkerne-olie købte jeg i Slovenien i sommer, den smager helt fantastisk af ristede græskarkerner og er helt sort. Jeg er ikke klar over om den fås i danmark, har kun set den i en lys version herhjemme.

Orientalsk græskarsuppe til 4-6 pers.;

Ca. 1,3 kg. hokkaido græskar (skrællet vægt)
600 g. gulerødder
2 mellemstore løg
2 spsk. kokosolie (eller olivenolie)
3 spsk. friskrevet ingefær
1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond
saften fra 1 citron
1 spsk. stødt koriander
1/2 tsk. cayennepeber
1 dåse kokosmælk
salt & peber
sukker

Topping: 
smuldret gedefeta
ristede, saltede græskarkerner
brøndkarse
ristet græskarkerneolie

Fremgangsmåde;
Vask græskarret. Er skrællen pæn, lader du være med at skrælle den. Halver det og fjern kernerne med en ske. Skær det i store tern.

Vask gulerødderne og skæl dem hvis der er meget jord i furerne. Skær dem i tykke skiver.

Skær løgene i store tern.

Varm en stor stegegryde godt op. Smelt kokosolien og steg græskar, løg og gulerødder. Tilsæt frisk ingefær og koriander og derpå kyllingefond. Læg låg på gryden og lad det småsimre i 25 minutter.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt kokosmælk. Smag til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber og evt. en smule sukker.

Server med den topping du foretrækker.
I går fik vi hvidløgsstegte tigerrejer sammen med ovenstående topping, det smagte skønt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar