søndag den 7. april 2013

Spøgelseskager


Min mand havde fødselsdag forleden og havde bestilt en portion kajkager.
Imens han var på job gik jeg i gang med kagerne, men tænkte, at der jo ikke var nogen grund til at farve dem grønne, når det nu var til en grandvoksen mand.
Fik derfor idéen til disse spøgelseskager, som stort set er en kopi af kajkagerne.
Jeg har smurt bundene med smeltet 70 % chokolade og undladt at skære kanterne til, så de ligner små spøgelser.


Spøgelseskager 9 stk.

3 lagkagebunde, chokolade eller hvide
1 brev vanille- eller jordbærmousse fra Dr. Oetker
2  1/2 dl. mælk
100 g. smeltet 70 % chokolade
1 rulle marcipan på 500 g.
1/2 glas jordbærmarmelade

Brug en udstikker på 5 cm. i diameter til at stikke 18 små bunde ud. Har du ikke en udstikker kan du bruge et glas eller lign. med samme diameter.

Læg to små bunde sammen med 1 spsk. jordbærmarmelade imellem.
Pensl. med chokolade oven på den øverste bund.


Mousse: pisk brevets indhold med 2  1/2 dl. letmælk (følg pakkens anvisning) Du skal piske i 3-4 minutter, så er moussen fast.
Hæld moussen i en sprøjtepose og klip et 3 cm. hul i hjørnet.
Sprøjt toppe på hver bund.

Skær marcipanen i ca. 2 cm. skiver.
Læg et stykke bagepapir på bordet læg en skive marcipan derpå og læg et stykke husholdningsfilm over. 
Rul marcipanen tyndt ud.

Læg marcipanen over kagen og pres den ind til kanterne.

Dekorer øjne og mund med den smeltede chokolade.
Sæt kagerne på køl til du skal bruge dem.

2 kommentarer:

  1. Glæder mig til at lave dem.. Mine 3 piger er vilde med Halloween,så spøgelserne vil blive et stort hit herhjemme.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-) håber I vil synes om dem, god fornøjelse kh. Eva

      Slet