Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 7. april 2013
Hane i sort øl og cola
Jeg har glædet mig til at afprøve denne opskrift, som jeg har fået tilsendt af to af mine trofaste bloglæsere; Margrethe og Poul Fredskilde. Margrethe og Poul har boet i Frankrig i en årrække, hvor de blandt andet drev en restaurant. Retten smager rigtig dejligt, den mørke øl mørner kødet og giver saucen en dejlig smag i samspil med colaen. Margrethe skriver at de oftest spiser risotto til retten.
Hane i sort øl til 4-6 pers.
1 hane ca. 2 kg.
1 porter eller guiness
1½ dl. Ø cola fra Søbogaard
1 tsk. spidskommen
½ tsk kommen
1 glas calamataoliven
1 kvist timian
2 friske laubærblade
2 store løg, hakkede
andefedt eller olie
Parter hanen i 6-8 stykker. Brun den godt og stil den til side.
Brun løgene, læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og tilsæt krydderier, øl og cola. Læg låg på og lad det småsimre i en times tid.
Tag bryststykkerne op og dæk dem til med folie.
Tag låget af gryden, tilsæt oliven og lad saucen simre videre med resten af kyllingestykkerne, indtil den er reduceret og kraftig i smagen.
Server med risotto, ris eller ovnkartofler, samt en god salat.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
En spændende ret - både øl OG cola - det skal helt sikkert prøves! Tak for et godt indlæg.
SvarSletHej Allan ! Ja det var også min tanke, en sjov kombination med øl og cola. Retten smager rigtig dejligt, så kast dig endelig ud i det :-) vh. eva
Slet