Denne opskrift har fulgt mig siden jeg var elev hos Frederiksberg Politi i 1996. En tidligere kollega dér, serverede kagen for mig, og jeg var solgt på stedet. Det helt specielle ved den er glasuren og den sprøde daim på toppen.
Italiensk chokoladekage i springform på 23 cm.:
150 g. 70 % chokolade
50 g. mørk farin
1 1/2 dl. mælk
1 tsk. vanillesukker
100 g. stuetempereret smør
150 g. sukker
4 æg
150 g. hvedemel
4 spsk. god kakao (evt. Valrhonas kakaopulver)
1 tsk. bagepulver
Glasur:
150 g. sigtet flormelis
3 spsk. smeltet smør (eller meget blødt smør)
2 spsk. stærk kaffe
1 tsk. vanillesukker
Pynt:
2 stykker daim, hakket i grove stykker
Fremgangsmåde:
Hak chokoladen. Lun mælken.
Hæld mælken i en bageskål, rør chokoladen i og rør til den er smeltet. Rør farin og vanillesukker i og lad blandingen afkøle.
Rør smør og sukker lyst. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt chokoladeblandingen.
Bland mel, bagepulver og kakao og sigt det i dejen imens du forsigtigt vender det rundt med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt springform og bag kagen på nederste rille ved 190 grader i ca 25 min., eller til en kødnål kommer ren ud når du stikker den i midten af kagen.
Afkøl.
Rør glasuren sammen og smør den på kagen. Drys straks med knust daim.
Italiensk chokoladekage i springform på 23 cm.:
150 g. 70 % chokolade
50 g. mørk farin
1 1/2 dl. mælk
1 tsk. vanillesukker
100 g. stuetempereret smør
150 g. sukker
4 æg
150 g. hvedemel
4 spsk. god kakao (evt. Valrhonas kakaopulver)
1 tsk. bagepulver
Glasur:
150 g. sigtet flormelis
3 spsk. smeltet smør (eller meget blødt smør)
2 spsk. stærk kaffe
1 tsk. vanillesukker
Pynt:
2 stykker daim, hakket i grove stykker
Fremgangsmåde:
Hak chokoladen. Lun mælken.
Hæld mælken i en bageskål, rør chokoladen i og rør til den er smeltet. Rør farin og vanillesukker i og lad blandingen afkøle.
Rør smør og sukker lyst. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt chokoladeblandingen.
Bland mel, bagepulver og kakao og sigt det i dejen imens du forsigtigt vender det rundt med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt springform og bag kagen på nederste rille ved 190 grader i ca 25 min., eller til en kødnål kommer ren ud når du stikker den i midten af kagen.
Afkøl.
Rør glasuren sammen og smør den på kagen. Drys straks med knust daim.
Den lyder super lækker. Den glæder jeg mig til at prøve at lave. Jeg elsker Daim, men de ender altid med at sidde fast i tænderne :)
SvarSletMvh
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.dk/
Hej Ulrik, jamen den er også rigtig lækker ! Og ja, daim er slemt for tænderne, men heldigvis går det hurtigt i opløsning ;-) Jeg skal snarest prøve Din hindbærlagkage, mums det glæder jeg mig til ! hav en god aften, vh. eva
SletNu er jeg her igen, beklager ;-)
SvarSletHvornår kommes chokolade/mælkeblandingen i dejen? Til allersidst?
Mange tak Carina :-) Så er opskriften ajour :-) det samme gælder mørbradopskriften... kh.
SletTusind tak ;-) den skal prøves meget snart!
SvarSletHej Hvor mange personer er den til?
SvarSletRigeligt til 8 og nok til 10 :-)
Slet