tirsdag den 25. december 2012

Ris a´la mande


Jeg elsker ris a´la mande! Det er helt klart en af de bedste ting ved julen.
Og efter at Selleberg kirsebærsauce er opfundet, har det ført desserten til et endnu højere niveau - ingen jul uden den bedste kirsebærsauce, som er dyb rød, ægte og med en ikke for sød smag.


Risalamande til 4 pers.

7 dl. sødmælk
1 dl. vand
1 dl. grødris
1 vanillestang af god kvalitet, evt. polynesisk vanilje
30 g. smuttede og finthakkede mandler
2 spsk. rørsukker
1 nip salt
2 dl. piskefløde

Tilbehør:
God kirsebærsauce fra Selleberg


Polynesisk vanilje

Fremgangsmåde:

Kog vand og ris op med et nip salt i 2 minutter. Tilsæt mælken.

Flæk en vanillestang, skrab kornene ud og tilsæt både korn og stang til mælk og ris.

Lad det koge ved svag varme under låg i ca. 30 min. Tag låget af og kog grøden færdig.
Tag vanillestangen op og kasser den. Afkøl grøden.

Pisk fløden til blødt skum. Rør flødeskum, mandler og sukker i grøden. Smag evt. til med mere sukker.

Tilsæt en hel smuttet mandel, hvis der er mandelgave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar