mandag den 1. maj 2023

Rabarberkage med marcipan & crumble - den bedste!

 




Jeg har lige bagt min til dato bedste Rabarberkage. Moist, marcipanagtig, sprød og knasende på toppen. Uh den uimodståelig. 

Rabarberkage med marcipan & crumble, til 8 pers.:

Fyld

325 g. rabarber

60 g. sukker

1 spsk. kanel

1 spsk. smør

Dej:

2 æg

100 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

125 g. marcipan 

125 g. godt øko. smør, stuetempereret 

30 g. mandelmel (fint blendede mandler)

70 g. mel

1 nip salt

Crumble;

60 g. mel

40 g. koldt smør

35 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

40 g. grofthakkede mandler

Et lille nip fint salt

Tilbehør: 38% cremefraiche, smagt til med flormelis & vaniljesukker. 

Fremgangsmåde:

Rabarberne skæres i 1 cm. skiver og vendes med sukker og kanel. Smørret smeltes på en rummelig pande. Rabarbersrykkerne steges indtil sukkeret er smeltet og ligger som en sirup omkring dem. Tag panden fra varmen og stil dem til side. 

Til dejen blandes smør, sukker, revet marcipan, vaniljesukker, salt, mandelmel og æg i en skål og piskes sammen. Vend hvedemelet i med en dejskraber. 

Vend forsigtigt rabarbersrykkerne i dejen og fordel den i en bradepande på ca. 24 x 20 cm. eller en rund springform ca. 23 cm. i diameter. 

Ingredienserne til crumble smuldres sammen (minus mandlerne) crumblen drysses ud over dejen og de grofthakkede mandler drysses øverst. 

Bag kagen i 35-40 min. ved 175 grader varmluft. 

Nyd den lun med 38% cremefraiche, smagt til med flormelis & vaniljesukker. 


2 kommentarer:

  1. Den ser virkelig lækker ud 😋, men skal der slet ingen bagepulver el lign i? Og skal smør smeltes eller blot gøres blødt (i dejen)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej ingen bagepulver og bare blødt smør! Kh. Eva

      Slet