Daal findes i virkelig mange afskygninger.
Denne Daal er en populær restaurant-ret som simrer længe i bl.a. en god mængde smør, som butterchicken, hvilket selvsagt giver en sauce som er fyldig og rig på smag. Makhani betyder smørfed, men retten er ikke fed i den forstand, at smørret flyder på overfladen, det er en silkeblød sauce, som er perfekt afstemt synes jeg.
Inspiration til retten har jeg fundet i denne Opskrift
Daal Makhani til 4 pers.:
60 g. tørrede kidneybønner (eller 2,5 dl. kogte kidneybønner fra dåse)
165 g. belugalinser
40 g. øko. smør (ægte smør, ikke blandingsprodukt)
1 mellemstort løg, finthakket
4 fed hvidløg, fintrevet
1 stykke ingefær på str. med 1 valnød, fintrevet
75 g. koncentreret tomatpuré
1 spsk. garam masala
1 lille tsk. røget paprika
1/2 tsk. chiliflager
1 tsk. sukker
6 dl. vand
1/2 dl. piskefløde
Salt & peber
Tilbehør:
Ris
Røgede mandler - frisk koriander - søde tomater - creme fraiche
Fremgangsmåde:
Kidneybønnerne udblødes i koldt vand natten over. Vandet kasseres og de koges i nyt friskt, saltet vand i 1 time. Vandet hældes fra og de sættes til side.
Smørret smeltes i en gryde og løg, hvidløg og ingefær blankes ved middel varme i 7-8 minutter, eller indtil løget får lidt brune kanter.
Tomatpuré og belugalinser tilsættes og svitses med et par minutter. Krydderier og sukker tilsættes og vandet hældes ved. Lad det simre stille under låg i en times tid
Tilsæt kidneybønner og fløde og smag til med salt & peber.
Server i skåle med ris og topping.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar