mandag den 24. april 2023

Flammkuchen

 

I har efterspurgt en opskrift på hjemmelavet dej til flammkuchen og det får I så her. 

En flammkuchendej, er uden hævemiddel. Dvs. ingen gær, ingen bagepulver. På den måde, bliver den helt flad og sprød, når den bages. 

Min anden opskrift på Flammkuchen er lavet på hvedetortilla-bunde og det kan man sagtens gøre, med rigtig findt resultat. På Die Weinstube i Rote Straße i Flensburg, som er kendt af mange danskere. Serverer de også flammkuchen på tortillabunde, ingen hjemmebag her og de smager altså super godt alligevel. 

Men gider man lave en dej, så kan man jo gøre det. Jeg har lavet tre varianter, den originale Alsaciske, med creme fraiche, rødløg og bacon. Og så en med pære, blå ost, Walnødder og honning (min favorit) og den tredje blev med en rest grillet hangersteak fra i forgårs. 

Opskrift her på 3 stk. klassisk Alsaciske flammkuchen. Hvis du ønsker at lave den med pære, er fremgangsmåden den samme. Blot skal pærer og blå ost bages ovenpå dejen, smurt med creme fraiche og Walnødder og honning kommes på efter ovnen. 

Flammkuchen, 3 stk. 

300 g. hvedemel

1,5 vand

1,5 tsk. salt

1 tsk. sukker

2 spsk. olivenolie 

Topping:

200 g. 38% creme fraiche 

250 g. bacon i tern

1 Rødløg, snittet på mandolinjern 

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 250 grader. Har dybet bagestål, så brug det. 

Alle ingredienser til dejen hældes i en røreskål. Hold dog lidt mel tilbage, indtil du ser dejens konsistens. Den skal være til den klistrede side. Ælt dejen på højeste hastighed, til den slipper skålens sider. Lad den hvile tildækket i 1/2 times tid. 

Steg bacon sprødt og læg på køkkenrulle. 

Del dejen i tre dele og rul dem så tynd ud, som du kan. Det kan være en hjælp at rulle dejen ud på majsgryn, så klistrer den ikke til bordet. Du kan også rulle den ud på bagepapir. 

Smør et tyndt lag creme fraiche på dejen og læg tynde skiver rødløg på. Krydr med salt og peber. 

Bag 1 flammkuchen ad gangen i ca. 10 min. eller indtil den bobler op og bliver gylden. Er dejen rullet ud på bagepapir og bruger du bagestål, så træk papiret væk efter 5 min. 

Når den kommer ud af ovnen, drysser du stegt bacon på. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar