onsdag den 22. februar 2023

Wontonsuppe

 

Jeg har siden 90´erne været vild med den asiatiske wontonsuppe. Har dog aldrig fået nedskrevet en opskrift og lagt på bloggen, da suppen varierer fra gang til gang, efter smag og humør. 

Men det har jeg gjort nu, så her får I min bedste opskrift på den gode asiatiske suppe. 

Det kræver lige et besøg hos en asiatisk købmand, at komme i gang med suppen. Men så får du også gode basisingredienser til asiatisk madlavning.

Jeg plejer at klargøre farsen i god tid, så tager det ikke ret lang tid at folde wontons og få suppen færdiggjort. Sæt dig godt til rette med en kop kaffe og tænd for dejlig musik imens du folder de små wontons.

Wontonsuppe til 4 pers.:

1,6 liter hønsefond - hjemmelavet eller 1,6 liter vand tilsat 4 hønsebouillonterninger (Knorr)

suppefyld:

2 spsk. sesamolie

2 stjerneanis

1 stang kanel

1 løg

2 fed hvidløg

4 kaffir lime blade

Smag til med:

fiskesauce

sukker

wontons:

1 pakke frossen wonton dej 

400 g. hakket svinekød. Fedtprocent mindst 10-12%

1 dl. rejer (optøet fra frost)

1 stykke frisk ingefær på str. med en valnød

1 fed hvidløg 

1 chili

2 forårsløg

2 spsk. sesamolie

1 spsk. fiskesauce

1 spsk. lys soya

1 spsk. riseddike (det som bruges til sushiris)

1 tsk. farin

masser af friskkværnet peber

Fyld og topping:

4 mellemstore gulerødder, i julienne

2 forårsløg

ristede løg

crispy chili in oil (se foto her under)

2 pak choi

sorte sesamfrø

Crispy chili in Oli - seriøst vanedannede chiliolie, som er fast ingrediens i mit køkken. Der er tilsat friterede løg, som giver en virkelig lækker smag! Olien er medium stærk. 

Fremgangsmåde:

Blend rejerne med forårsløg, chili, ingefær og hvidløg. Rør alle ingredienser til farsen sammen. Lad den hvile på køl, hvis du ikke folder wontons med det samme. 

Suppe: svits løg , kaffir lime blade, stjerneanis og kanel i sesamolie. Tilsæt hønsefond. Lad det simre under låg ved svag varme i 20 min. Imens suppen simrer folder du wontons. 

Fold vontons sådan:

Læg 1 tsk. fars i midten af dejstykket. 

Fugt kanterne hele vejen rundt med vand.

Fold dejpakken sammen diagonalt. Sørg for, at alt luft er ude, inden du lukker pakken til. 

Fold snipperne ind mod midten og fæstn med vand

Kog wontons’ ene i bouillon, eller saltet vand. 

Når de flyder oppe i overfladen er de kogt færdig (det tager kun et par minutter) Fisk dem op med en hulske og læg dem på et oliesmurt fad. 

Suppen sies og hældes tilbage i gryden. 

Tilsæt gulerodsstrimler og smag til med sukker og fiskesauce. 

Fordel wontons og pak choi i smalle både i 4 dybe tallerkener. Hæld den varme suppe på og top med crispy chiliolie, ristede løg, forårsløg og sesamfrø. 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar