Jeg er hoppet med på trenden med fyldte croissanter.
Her med fyld af hhv. brændte mandler og karamel
Og
Nutella og nutellaskum med ristede hasselnødder.
Det er svært at sige hvilken der er min favorit, så stik mig bare en af hver.
Opskriften giver 4 croissanter. 2 af hver. Så er du mere til det ene end det andet, så kan du bare gange op og lave 4 ens.
Jeg har brugt de frosne ubagte croissanter fra Rema1000 til disse.
Fastelavnscroissanter 4 stk.
4 croissanter (evt. bag selv fra Rema1000 på frost)
flødecreme:
1 æg
15 g. majsstivelse
40 g. sukker
1/2 vaniljestang
2,5 dl. sødmælk
+ 1,5 dl. piskefløde
øvrige ingredienser til fyld og pynt:
5 spsk. dulce de leche (færdig karamel på dåse)
6 spsk. nøddecreme (a´la nutella eller lign.)
20 g. mørk chokolade, smeltet
2 spsk. afskallede, ristede hasselnøddekerner
4 små marcipanhjerter
flormelis & kakao til drys
Brændte mandler:
20 mandler
2 spsk. sukker
1 spsk. vand
lidt flagesalt
Fremgangsmåde:
Bag croissanterne efter pakkens anvisning. Afkøl dem og skær dem midt igennem.
Brændte mandler: mandler, sukker og vand koges op i en lille gryde, til væsken fordamper og lægger sig som et sukkerlag om mandlerne. Drys et lille nip flagesalt over. Hæld dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Hak dem groft.
Flødecreme: bland æg, sukker, vaniljekorn og majsstivelse i en lille gryde. Pisk det godt sammen til det er uden klumper. Tilsæt mælk og bring det langsomt i kog. Bliv ved gryden hele tiden og pisk. Når cremen begynder at tykne og bliver til en fast creme, tages gryden straks af varmen. Cremen hældes i en dyb tallerken og der lægges et stykke film helt nede på overfladen af cremen (dette gør at der ikke kommer `skind` på toppen) Sæt cremen på køl, hvor den skal blive helt kold før den blandes med flødeskum. Pisk fløden til en ret fast skum. Bland fløden med den kolde vaniljecreme.
Del flødecremen i 2 lige store portioner.
I den ene portion flødecreme røres 2 spsk. nøddecreme.
I den anden portion røres 1 spsk. dulce de leche.
Samling af Nutellacroissanterne: smør 2 spsk. nutella på bunden af hver croissant. Top med nutellaskummet. Læg toppen af croissanten på. Lav striber med smeltet chokolade og drys med ristede hasselnøddekerner.
Samling af karamelcroissanterne: smør 2 spsk. dulce de leche i bunden af hver croissant. Drys de brændte mandler på. Top med karamelskummet. Læg toppen af croissanten på. Sigt flormelis over croissanterne. Udstik 4 små marcipanhjerter og sigt kakao på. Læg dem øverst på croissanterne.
Opbevares på køl til de skal spises. Holdbarhed på køl i ca. 2 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar