mandag den 6. februar 2023

Pasta Alfredo med svampe

 

Pasta Alfredo, en simpel pastaret på base af fettuccine, smør og Parmigiano. 

Det smager så dejligt i al sin enkelthed. Jeg har dog tilføjet smørstegte svampe og salvie, da salvie er den eneste af mine krydderiurter i haven (udover rosmarin) som overlever vinteren. Du kan sagtens skifte salvie ud med bredbladet persille, hvis du føler for det. Jeg ELSKER smørstegt sprødt salvie, det kan jeg kun opfordre til at prøve. 

Pasta Alfredo til 4 pers.:

440 g. fettuccine (Rema1000’s øko. fettuccine i tør form er den bedste der findes!

100 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt!) 

70 g. god parmigiano, revet helt fint 

Kogevand fra pastaen

400 g. svampe eller champignon 

1 stor håndfuld frisk salvie

Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Svampene renses, skæres i grove stykker og steges med salvie i en god klat smør, (i en høj pande eller vok) til de får farve og skrumper. Drys med salt og peber. Sæt panden til side. 

Kog pastaen næsten al’ dente. Den skal være lidt hård i midten. Smid den over på panden med svampene, ved hjælp fra en tang. Tilsæt smør og 2 dl. af det stivelsesholdige pastavand. Panden skal kun stå ved svag varme. Rør rundt til smørret er smeltet helt. Tilsæt lidt mere pastavand, ‘saucen’ skal være cremet og lidt tyk. Når den er det, tager du panden helt fra varmen og tilsætter osten. Vend pastaen blidt sammen med osten. Smag til med flagesalt og masser af friskkværnet peber. Nyd! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar