søndag den 12. februar 2023

Kylling i karry som på kinagrillen

 



I sidste uge fik vi denne simple ret, kylling i karry, med få ingredienser. Det som gør den speciel er, at jeg har kogt kyllingelår, hvor kødet pilles af og bruges i stedet for kyllingebrystfilet. Det gør altså en stor forskel for smagen. Kødet på lårene er det bedste på kyllingen synes jeg, mørt og lækkert og aldrig tørt, som brystfileter godt kan være. 

Jeg kogte ris på suppen fra kyllingelårene og fik de bedste luftige og lækre ris! 

Vi var alle tre enige om, at denne ret smager præcis som den kylling i karry, du kan få på kinagrillen.

Kylling i Karry til 4 pers.;

1,5 kg. kyllingelår 
vand
1 tsk. salt
1 hønsebouillonterning
2 spsk. sesamolie
7 g. presset hvidløg (svarende til ca. 3 mellemstore fed hvidløg)
300 g. gulerødder
2 spsk. karry
1 lille dåse bambusskud (140 g. drænet vægt)
2,5 dl. suppe fra kyllingelårene
1 karton kokosmælk (den fra Ãnglamark er bedst, se foto herunder)
Tilsmagning:
sukker og mild mangochutney, samt salt & peber

4 dl. jasminris
suppe fra kyllingelårene

Topping; evt. rosiner og peanuts

Denne kokosmælk er homogen og af god kvalitet.

Fremgangsmåde:
Kyllingelårene lægges i en gryde og der hældes vand på så det netop dækker. Smid en hønsebouillonterning i gryden, samt 1 tsk. groft salt.
Kog op, skum af for urenheder og lad det simre under låg for svag varme, så det koger stille i 45 min. 

Fisk kyllingelårene op med en hulske (gem suppen!) Lad dem køle lidt af. Fjern skindet og pil kødet fra. 


Skyl risene i flere hold lunkent vand, til stivelsen er væk og vandet er klart. Hæld dem i en gryde og hæld suppe på, så det står 1 cm. over risens overflade. Du skal ikke tilsætte salt, da suppen indeholder salt. Vent i stedet med at salte dem til de er kogt, hvis det er nødvendigt. Kog op, skru helt ned for varmen, og lad dem koge helt svagt under låg i 10 min. 

Halvér gulerødderne på langs og skær dem i skrå skiver. Pres hvidløgsfeddene.
Varm sesamolien op i en gryde ved svag varme. tilsæt hvidløg og lad det blanke af. Det er vigtigt at olien ikke er for varm, hvis hvidløget branker, bliver det bittert. Tilsæt gulerodsskiverne og skru lidt mere op for varmen. Tilsæt karry og de drænede bambusskud.
Hæld de 2,5 dl. suppe på og lad det reducere en smule inden du hælder kokosmælken ved. Lad det koge uden låg i 5 min. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena, rørt op i koldt vand.

Tilsæt det afpillede kyllingekød & smag til med sukker, mangochutney, salt & peber.

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling i karry og evt. topping af peanuts og rosiner.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar