tirsdag den 6. september 2022

Laks i fad med fløde og citrongræs


 

Vi fik en lignende ret hos vores gode venner Charlotte & Jakob forleden, i deres hyggelige sommerhus ved stranden i Kerteminde. 

Den måtte jeg simpelthen lave igen for den smager bare så godt. 

Laks i fløde og citrongræs til 4 pers:

4 laksesteaks

2 bananskalotteløg

2 stængler citrongræs

2 dl. hvidvin

4 spsk. æbleeddike

1 bundt grønne asparges

4 mellemstore gulerødder

16 rå wannamei rejer

4 dl. fine ærter - friskbælgede eller fra frost

1/2 liter piskefløde

Salt & peber

Fremgangsmåde:

Skyl aspargesene og bræk enderne af, hvor de naturligt slipper. 

Steg dem i smør på en varm pande i et par minutter. Læg dem til side på en tallerken. 

Fjern skal og haler fra wannamei rejerne. Tjek om tarmstrengen er fjernet, ellers skal det gøres. 

Steg rejerne i smør på panden 1 min. på hver side - ikke længere! Læg rejerne ved aspargesene. 

Bank citrongræsset med en kødhammer og fjern det yderste lag. Hak det ultrafint. 

Hak ligeledes skalotteløg fint. 

Varm panden op igen. Blank skalotteløget i smør. Tilsæt citrongræs og lad det stege i 2 minutter. Tilsæt hvidvin og æbleeddike. Lad det reducere, til det er næsten væk. Hæld fløde på panden og bring det i kog. 

Gulerødderne skrælles og skæres i tynde ‘mønter’ evt. på mandolinjern. Tilsæt dem til panden og kog i 2 minutter. Tilsæt ærter og tag panden fra varmen. 

Læg de 4 laksesteaks i et ovnfast fad. Hæld flødesaucen over og sæt fadet i en 200 g. varm ovn i 20 min. 

Når fadet kommer ud af ovnen, toppes med de stegte asparges og rejer. 

Spis nye kartofler til. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar