Vi fik en lignende ret hos vores gode venner Charlotte & Jakob forleden, i deres hyggelige sommerhus ved stranden i Kerteminde.
Den måtte jeg simpelthen lave igen for den smager bare så godt.
Laks i fløde og citrongræs til 4 pers:
4 laksesteaks
2 bananskalotteløg
2 stængler citrongræs
2 dl. hvidvin
4 spsk. æbleeddike
1 bundt grønne asparges
4 mellemstore gulerødder
16 rå wannamei rejer
4 dl. fine ærter - friskbælgede eller fra frost
1/2 liter piskefløde
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Skyl aspargesene og bræk enderne af, hvor de naturligt slipper.
Steg dem i smør på en varm pande i et par minutter. Læg dem til side på en tallerken.
Fjern skal og haler fra wannamei rejerne. Tjek om tarmstrengen er fjernet, ellers skal det gøres.
Steg rejerne i smør på panden 1 min. på hver side - ikke længere! Læg rejerne ved aspargesene.
Bank citrongræsset med en kødhammer og fjern det yderste lag. Hak det ultrafint.
Hak ligeledes skalotteløg fint.
Varm panden op igen. Blank skalotteløget i smør. Tilsæt citrongræs og lad det stege i 2 minutter. Tilsæt hvidvin og æbleeddike. Lad det reducere, til det er næsten væk. Hæld fløde på panden og bring det i kog.
Gulerødderne skrælles og skæres i tynde ‘mønter’ evt. på mandolinjern. Tilsæt dem til panden og kog i 2 minutter. Tilsæt ærter og tag panden fra varmen.
Læg de 4 laksesteaks i et ovnfast fad. Hæld flødesaucen over og sæt fadet i en 200 g. varm ovn i 20 min.
Når fadet kommer ud af ovnen, toppes med de stegte asparges og rejer.
Spis nye kartofler til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar