tirsdag den 20. september 2022

Minestronesuppe med tortellini

 



Efteråret er over os. I dag har jeg frosset lige fra jeg stod op i morges og havde sådan lyst til suppe. 

En dejlig minestronesuppe med tortellini var hvad jeg havde lyst til i dag. 

Minestronesuppe med tortellini til 4 pers.:

Olivenolie

2 mellemstore gulerødder

2 stilke Bladselleri

1 lille Squash

1  løg

2 fed Hvidløg

100 g. tomatpuré

2 dåser hakkede tomater

1, 3 liter kyllingefond (eller grøntsagsfond) 

1 tsk. tørret basilikum 

1 tsk. tørret oregano

2 laurbærblade

1 spsk. sukker

1 nip cayennepeber 

1 dåse cannellinibønner 

250 g. friske tortellini (evt. med fyld af ricotta & spinat)

1 håndfuld små broccolibuketter

2 friske majs, kernerne deraf

Frisk Basilikum 

Fremgangsmåde:

Hak løg, gulerod, bladselleri og squash i bittesmå tern. 

Hvidløgene hakkes også helt fint. 

Varm en god sjat olivenolie op i en rummelig gryde. Blank løg og hvidløg og tilsæt gulerod, squash og bladselleri. 

Svits tomatpuré med i et par minutter. Tilsæt krydderier og sukker og hæld de hakkede tomater på. Tilsæt kyllingefond og lad suppen simre for svag varme under låg i 10 min. 

Tilsæt de friske tortellini, samt de drænede cannellinibønner og kog videre i 5 minutter under låg. 

De friske majs og broccolibuketter tilsættes og der smages til ned salt og peber og evt. lidt mere sukker. Suppen anrettes i dybe tallerkener og drysses med frisk basilikum. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar