Kaiserschmarrn, yndlingsdesserten fra Østrig, men som også fås mange steder i Tyskland, bl.a. i Harzen.
Den har jeg nydt mange af, på skiferier i tidens løb.
Jeg fik til opgave at finde en treretters tysk menü, til en tidligere kollega, Claus, og så gik det op for mig, at opskriften ikke var på bloggen, så det er den nu😊
Jeg holder allermest af desserten med lun vaniljecreme til. I dag blev tilbehøret en sød æblemos, da jeg havde lavet det i går af havens nedfaldsæbler.
En kugle god vaniljeis er også lækkert til.
Dejen kan med fordel laves i god tid, og opbevares på køl til den skal steges, så har du en nem og hurtig dessert.
Opskriften er til 2 pers. for det er hvad en stor pande kan rumme. Skal du lave til 4 pers. bliver du således nødt til at stege af to omgange (og doble opskriften, selvfølgelig)
Rosiner kan du udelade, hvis du ikke bryder dig om dem.
Kaiserschmarrn til 2 pers.
50 g. rosiner opblødt i 3/4 dl. Rom eller Cognac eller kogt vand (kan udelades)
3 æg delt i blommer og hvider
1/2 vaniljestang
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
2,5 dl. sødmælk
30 g. smeltet smør
130 g. mel
Lun vaniljecreme:
4 æggeblommer
4 dl. sødmælk
40 g. sukker
1 tsk. majsstivelse
1/2 vaniljestang
20 g. smør til at stege i
Tilbehør: flormelis til at drysse på / mandelflager
Evt. vaniljeis eller æblemos.
Fremgangsmåde:
Rosinerne overhældes med den valgte spiritus eller vand, og trækker på køkkenbordet imens du laver dej.
Æggeblommer piskes med 1 spsk. sukker samt vaniljekorn. Tilsæt mælk og mel og pisk igen. Tilsæt salt og det smeltede smør.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen med en dejskraber.
Varm en stor pande op på middel varme. Smelt smørret og hæld hele pandekagemassen på.
Sigt rosinerne fra “lagen” og drys dem ud over pandekagen. (Den frasiede spiritus gemmes os nydes senere)
Lad pandekagen stivne halvt og begynd at separere den med en palet og siden to spiseskeer til du har mange små stykker pandekage. Når alt dej er gennembagt slukkes for varmen og der drysses 3-4 spsk. sukker over.
Anret pandekagestykkerne i to skåle og drys mandelflager på samt lidt flormelis, gennem en sigte.
Vaniljecreme:
Mælken lunes med vaniljekorn i en lille gryde.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en skål. Pisk det i en lune mælk og lad det langsomt varme op (uden at koge!h til cremen begynder at tykne. Du skal blive ved gryden og piske hele tiden.
Server vaniljecremen til de lune Kaiserschmarrn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar