onsdag den 8. september 2021

Gulerodskage med flødeostfrosting - verdens bedste!

 

3 forsøg skulle der til, før denne kage sad lige i skabet. 

Mine kriterier for den perfekte gulerodskage er, at der er en pæn højde på kagen, at den indeholder både valnøddekerner OG rosiner, at den er moist, at den er godt krydret og sidst men ikke mindst, at der er et gavmildt lag flødeostfrosting på toppen. 

Kagen er uimodståelig god, i al beskedenhed! 

Så leder du efter den BEDSTE gulerodskage behøver du ikke lede længere! 

Gulerodskage til 12-14 pers.:

4 æg, stuetempererede

2,5 dl. rapsolie

200 g. farin

150 g. hvidt sukker

1 spsk. vaniljesukker

1 spsk. kanel

2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. stødte nelliker

1/2 tsk. stødt muskatnød

1 tsk. flagesalt

300 g. groftrevet gulerod

220 g. ananas, kørt til mos i blender 

75 g. kokosmel

150 g. rosiner

100 g. grofthakkede valnøddekerner  

275 g. mel

Flødeostfrosting:

200 g. friskost, stuetempereret - ikke light!!

100 g. mascarpone, stuetempereret 

30 g. blødt smør

120 g. flormelis

1/2 vaniljestang, kornene derfra

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovnvarme)

Æg, olie, begge slags sukker, vaniljesukker og krydderier piskes let sammen til en homogen masse. Gerne med k-spaden på røremaskine. 

Tilsæt blendet ananas, revne gulerødder, kokos, hakkede valnøddekerner og rosiner. 

Tilsæt melet og rør let sammen - melet skal kun lige røres ind i dejen, der skal ikke piskes grundigt. 

Krøl et stykke bagepapir sammen og fold det ud igen (på den måde er det nemmere at forme) Form bagepapiret i en springform på 25 cm. Olier bunden af bagepapiret og hæld dejen deri. 

Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 min. til 1 time. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med kagen. Når en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af kagen, er den færdig.

Lad kagen afkøle helt inden du lægger frosting på. 

Frosting: 

Pisk friskost, mascarpone og smør luftigt med en håndmixer. Tilsæt vaniljekorn og flormelis og pisk igen, til det bliver lidt mere fyldigt og luftigt. 

Top det på kagen og drys evt. grofthakkede valnøddekerner på. Jeg toppede ligeledes med lidt hybenrosesukker. 

Opbevar kagen på køl i tætsluttende beholder. 

Herunder er kagen doblet op og bagt i bradepande, så er der til 24 pers. Den er pyntet med marcipangulerødder, af marcipan æltet med pastafarve og flormelis. Gulerødderne er lavet af min 12 årige🥕





2 kommentarer:

  1. Hej Den lyder virkelig lækker og vil prøve at lave den imorgen. Ang. Mascarpone kan den skiftes ud med feks.cremefraiche.? Eller skal den bare bruges ? Mvh maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria, byt mascarponen ud med ekstra friskost☺️
      God bagelyst kh. eva

      Slet