søndag den 3. oktober 2021

Æblemazarin🍎

 

Det kolde og grå vejr giver mig bageabstinenser. 

Jeg havde ellers besluttet mig for, at jeg skulle have en periode uden kager, for at nedsætte mit sukkerindtag, men jeg kan simpelthen ikke lade være med at bage. Det er så hyggeligt og mindfuldt og i går så denne kage dagens lys, da jeg havde vildt meget lyst til æblekage. 

Kagen er moist og lækker og her på 2. dagen er den stadig god, efter at have overnattet i den kolde ovn. 

Æblemazarin til ca. 8 pers.:

150 g. smør, stuetempereret (godt øko. smør, ikke blandingsprodukt)
85 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver 
1/2 tsk. salt
3 æg 
160 g. marcipan, revet groft
70 g. mel

Topping: 
250 g. æblebåde (vægt uden skræl og kernehus)
40 g. farin
1 spsk. kanel

Strøelse: Lidt groft rørsukker

Tilbehør: 38% cremefraiche rørt med rigeligt vaniljesukker

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til massen er homogen. Ikke pisk for meget. 
Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og salt. Rør marcipanen i. 
Sigt melet i dejen og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. 

Krøl et stykke bagepapir sammen og fold det ud igen (så er det nemmere at forme) for en bageform ca. 20x25 cm. med bagepapiret. Har du ikke en form i den str. kan en springform på ca. 24 cm. bruges. 
Fordel dejen i formen og bank den et par gange mod køkkenbordet, så den fordeler sig og bliver ensartet i overfladen. 

Æblebådene skæres i ca. 2 mm. tykkelse og lægges på et fad. Bland kanel og farin og drys det ud over æblebådene som forsigtigt vendes rundt i kanelsukkeret, til alle er dækket.
 
Æblebådene fordeles i lag tæt op ad hinanden ovenpå dejen. De skal kun trykkes let ned i dejen, ellers hæver dejen op over dem under bagning. 


Drys æblerne med lidt groft rørsukker og sæt kagen i en 185 g. varm ovn (alm. ovnvarme) midt i ovnen. Bages i ca. 25 min. eller indtil den er let gylden på toppen og en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af kagen. 

Nyd den lune kage med vanilje-cremefraiche👌🏻


  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar