Asiatiske kødboller er og bliver en favorit hjemme hos os.
Denne gang serveret med teriyakisauce, som vi elsker. Gider du ikke lave den selv. Fås den bedste i glas hos Bar Sushi.
Asiatiske kødboller i teriyakisauce til 4 pers.:
Kødboller:
500 g. hakket kalv/flæsk
1 dl. kokosmælk (ikke light!)
1 spsk. fiskesauce
1 rød chili, finthakket
1 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg, fintrevet
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1/2 dl. mel
Teriyakisauce:
2 dl. lys soyasauce
3 spsk. mirin (risvinseddike)
145 g. brun farin
1 spsk. friskrevet ingefær
1 rød chili, finthakket
1 spsk. sesamolie
Tilbehør:
300 g. risnudler
2 bundter spæde gulerødder
2 poser sukkerærter
4 forårsløg, i tynde skiver
Peanuts
Evt. revet frisk gulerod vendt i sukker/eddike
Fremgangsmåde:
Rør kødet med kokosmælk, fiskesauce, ingefær, hvidløg, chili salt & peber. Tilsæt melet til sidst.
Varm lidt olie op på en rummelig pande og steg kødboller på str. med valnødder. Ryst panden jævnligt, så de får stegeskorpe over det hele.
Læg kødbollerne op i en dyb tallerken og tør panden af.
Gulerødderne skrubbes rene og halveres på langs. Steg dem gyldne i en blanding af smør og olivenolie på begge sider.
Til teriyakisaucen piskes alle ingredienserne sammen og hældes på panden. Lad det simre svagt, til det tykner lidt. Smid kødbollerne tilbage i panden og varm dem igennem i saucen.
Imens overhældes risnudlerne med kogende vand (tilsat groft salt) og trækker under låg indtil de er møre.
Sukkerærterne koges op i 1 min.
Anret risnudler med kødboller i teriyakisauce, sukkerærter og gulerødder. Drys peanuts og forårsløg over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar