Hybenrosesukker er smukt aromatisk kagepynt, som gør sig godt på bl.a. hindbærsnitter, lagkager og også som sukker i thé, hvis man bruger det.
Og se lige farven!! Det er min yndlingsfarve, synes simpelthen den er så rar at se på.
Det tager ingen tid at lave hybenrosesukker, hvis man lige ser bort fra tørretiden.
Sukkeret kan tørres over et par timer i ovnen ved lav varme, men jeg lufttørrer det altid. Jeg synes det holder bedst på både smag og farve på den måde.
Du kan finde hybenroseblade helt hen til starten af oktober. Men de blomstrer mest gavmildt i august.
1 glas hybenrosesukker:
250 g. hvidt sukker
20 g. pink blade fra hybenroser
Fremgangsmåde:
Bred bladene fra hybenroser ud på køkkenbordet og gå dem efter for små dyr. De skal ikke skylles.
I en foodprocessor/minihakker køres sukker og hybenroseblade til “granulat”
Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det tørre et døgns tid på køkkenbordet. Det skal være knastørt.
Separer sukkeret med dine fingre og hæld det i en tætsluttende beholder.
Hvis det opbevares køligt og mørkt holder det på både farve og smag i lang tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar