mandag den 22. marts 2021

Snickers bites

 


Jeg har næsten altid en snack lavet på dadler i køleskabet, til når den lille (lækker)sult melder sig. 

Disse snickers bites er uden raffineret sukker, så en snack i den sundere ende, men ikke dermed at forstå en kaloriefattig snack, da både peanuts, chokolade og dadler indeholder kalorier, men også gode fibre, antioxidanter, og vitaminer og mineraler. 

De er ganske uimodståelige, det lover jeg! 

Tag et lille stykke til din kaffe og du slipper med ca. 100 kcal. 

Hele portionen indeholder ca. 1800 kcal. 

Snickers bites, ca. 18 stk.;

160 g. bløde dadler (vægt uden sten)

20 g. kokosolie (eller blødt smør)

20 g. nutella

20 g. peanutbutter 

70 g. tørristede saltede peanuts, groft hakkede

Topping:

60 g. saltet carameltopping fra Bodylab (kan købes i Netto & Matas)

45 g. peanuts 

150 g. 70+ chokolade (er vild med den på 72% fra Netto)

1 spsk. kokosolie eller smør

Fremgangsmåde: 

Dadlerne blendes i en minihakker med kokosolie, nutella og peanutbutter. 

Rør de grofthakkede peanuts i daddelmassen. 

Massen presses ned i en lille form ca. 18 x 13 cm. iklædt bagepapir. Hæld den flydende karamel over og drys 45 g. hele peanuts over. Sæt det på køl imens du smelter chokolade.

Smelt chokoladen med kokosolie/smør ved meget lav varme i en lille gryde. 

Hæld den over din snickersmasse og sæt den på køl. 

Karamellen forbliver flydende, så det er nemmest at skære den i bites, hvis du vender den på hovedet, så chokoladen er nedad. 

Opbevar dine snickers bites i køleskabet. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar