fredag den 18. september 2020

Lækker fløjlsblød vaniljeis

 


For et års tid siden, fik jeg en ismaskine. Det som jeg især synes er lækkert, er at is lavet i ismaskine, er lavet på halvt fløde og halvt mælk. Det giver en lettere is, som minder meget om italiensk is.

Denne is fik vi forleden til flamberede figner, se opskriften Her! Men den kan også nydes ren som den er, den smager så dejligt og intenst af vanilje.

Er du ikke den heldige ejer af en ismaskine, så kan jeg anbefale min lækre appelsin-is, se opskrift HER!

Du har altså brug for en ismaskine, et sukkertermometer samt gerne en metalskål for at lave denne is.

Vaniljeis til 4 pers.:

2,5 dl. piskefløde
2,5 dl. sødmælk
1 vaniljestang
6 æggeblommer
135 g. flormelis

Fremgangsmåde:
Lun mælk, fløde, korn fra vaniljestang og den tomme vaniljestang i en lille gryde. Det skal ikke koge, bare lunes.
Pisk æggeblommer med flormelis, til det er lyst og luftigt. 
Fjern vaniljestangen og hæld æggesnapsen i den lune mælk og varm op til 83 grader (brug et digitalt sukkertermometer) Du skal blive ved gryden og piske hele tiden. Tag straks gryden af varmen og hæld ismassen i en metalskål og stil den i et isbad. Når den er kølet ned, kører du isen i din ismaskine til den er grødet. 
Hæld din is en lille form og frys den færdig i fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar