fredag den 4. september 2020

KEBABMIX på den sunde måde


Retten her kræver lige et besøg i Rema1000 - det er ikke skjult reklame, det er simpelthen fordi, at de bedste pommes frites (af færdigudgaven) findes her, nemlig barbecue pommes frites, som er så lækre og sprøde og så smager de ikke af fritureolie. Dem tyr vi til, når det skal gå lidt hurtigt med aftensmaden.
Kyllingekebab’en jeg har brugt her er også derfra (find den på frost) og den er endda nøglehulsmærket.

Selvom retten primært er en salat, så synes jeg bestemt ikke, at den smager sundt. Oplevelsen er, at man spiser en gang syndig kebabmix, blot uden at føle sig dårlig-mæt derefter. Det er da genialt ;-)

Mængderne jeg har angivet er i forhold til, at retten er fedtfattig. Hvis du ikke går op i det, kan du jo sagtens øse flere pommes frites over retten.

Sund kebabmix til to pers.;

Ca. 20 stk. barbecue pommesfrites fra Rema1000
2 store håndfulde kyllinge kebabmix, ligeledes fra Rema1000
1 hjertesalat, fintsnittet
2 dl. edamamebønner uden bælg
2 mellemstore modne tomater, i skiver
1/2 rødløg, i tynde skiver
12 tern fetaost i olie

Dressing:
1 dl. 5% creme fraiche
1 fed hvidløg
eddike (evt. æbleeddike)
salt og friskkværnes peber

Drys: chiliflager og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tag to bageplader og beklæd dem med bagepapir. Bred pommes frites ud på den ene og kyllingekebab på den anden.
Bag pommes frites til de er sprøde, kyllinge-kebab ligeså. Vær opmærksom på , at kebab´en skal ud af ovnen ca. 10 min. før pommes fritsene, dog må den gerne blive sprød.

Dressingen røres sammen. Smag til med lidt eddike, salt og peber.

Skyl og klargør grøntsagerne.
Salaten fordeles på to tallerkener. Edamamebønner koges i 2 minutter i saltet vand og dryppes af. De fordeles over salaten sammen med tomater. Derpå kyllingekebab, pommes frites og rødløg samt feta.
Dressingen hældes hen over og der drysses med chiliflager. Nyd med det samme, imens pommes fritsene stadig er sprøde og varme.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar