fredag den 25. september 2020

Trøfler i en sundere udgave

 



Her er opskriften på trøfler lavet på kikærter og dadler. Lad dig ikke afskrække på forhånd, de smager præcis som syndige romkugler fra bageren, det lover jeg. 


1 portion trøfler (ca. 15 stk.)

1 dåse sorte eller alm. kikærter (eller sorte bønner)

130 g. bløde dadler (vægt uden sten)

3 spsk. kakao

3 små spsk. kokosolie

2 spsk. romessens

1 spsk. vaniljeessens

Til overtræk:

100 g 80-85% chokolade 

Drys: hindbærstøv eller lakridsstøv 

Fremgangsmåde:

Hæld vandet fra kikærterne og dryp dem godt af i en sigte. 

Blend kikærter, dadler, kokosolie, kakao og vanilje- & romessens i en foodprocessor til en glat masse. 

Form små barer eller tril kugler og stil dem på køl i mindst1/2 time. 

Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller over vandbad. Vend dine trøfler i chokoladen. 

Drys evt. med hindbærstøv eller lakridsstøv. 

Opbevar dem på køl. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar