Her er opskriften på trøfler lavet på kikærter og dadler. Lad dig ikke afskrække på forhånd, de smager præcis som syndige romkugler fra bageren, det lover jeg.
1 portion trøfler (ca. 15 stk.)
1 dåse sorte eller alm. kikærter (eller sorte bønner)
130 g. bløde dadler (vægt uden sten)
3 spsk. kakao
3 små spsk. kokosolie
2 spsk. romessens
1 spsk. vaniljeessens
Til overtræk:
100 g 80-85% chokolade
Drys: hindbærstøv eller lakridsstøv
Fremgangsmåde:
Hæld vandet fra kikærterne og dryp dem godt af i en sigte.
Blend kikærter, dadler, kokosolie, kakao og vanilje- & romessens i en foodprocessor til en glat masse.
Form små barer eller tril kugler og stil dem på køl i mindst1/2 time.
Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller over vandbad. Vend dine trøfler i chokoladen.
Drys evt. med hindbærstøv eller lakridsstøv.
Opbevar dem på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar