tirsdag den 9. juni 2020

Fettucine i spinatflødesauce med smørstegt sej


Vi skal være bedre til at spise fisk herhjemme, det har vi besluttet os for.
Vi er alle tre vilde med fisk, men vi bor et stykke væk fra havet, af samme grund har vi ikke adgang til frisk fisk så ofte. 
Men når muligheden byder sig, så skal der købes fisk, så i fremtiden vil der komme flere fiskeopskrifter på bloggen.
I dag købte jeg sejfilet hos fiskebilen og det kom der denne dejlige pastaret ud af.

Fettucine i spinatflødesauce med smørstegt sej til 4 pers.:

400 g. fettucine eller anden pasta
4-500 g. lys- eller mørksejfileter (torsk eller laks kan også bruges)
200 g. frisk spinat, skyllet grundigt og slynget fri for vand
1/2 liter piskefløde (kan evt. erstattes af 7% cremefine for en lettere version)
3 fed hvidløg, finthakket
1 æg
revet citronskal fra 1/2 øko. citron
2 dl. fine ærter (gerne fra frost)
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Pastaen koges al´dente og dryppes godt af i en sigte.
De hakkede hvidløgsfed steges i lidt olie i en gryde. Hæld fløden på og slå ægget ud i fløden. Varm langsomt op og blive ved gryden og pisk hele tiden, indtil saucen begynder at tykne lidt, men den skal holdes under kogepunktet. Når saucen er tyknet skrues der ned for varmen og spinaten kommes i. Den fylder meget til at starte med, men falder hurtigt sammen.
Tilsæt de optøede ærter, revet citronskal, samt den kogte fettucine og varm retten godt igennem.

Fiskefileterne krydres godt med salt og peber og steges ca. 3 min. på hver side i en blanding af smør og olivenolie. 
Anret den varme pasta i dybe tallerkener og top med mindre stykker smørstegt sej.
Pynt evt. med lidt små friske tomater samt ekstra citronskal, salt og friskkværnet peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar