fredag den 26. juni 2020

Dorader på grill



Grillede dorader smager bare rigtig lækkert!
En dorade minder om en rødspætte i smag og konsistens og når der bliver tilføjet grillsmag og lidt hvidløgsolie, bliver man henført til spiseoplevelser ved Middelhavet.
Jeg har af samme grund lavet middelhavsinspireret tilbehør i form af græsk salat og knuste kartofler.
Lækker sommermad!

Grillede dorader til 4 pers.;

4 dorader, renset for indmad og skrabet for skæl
3 citroner

Hvidløgsolie:
1 dl. olivenolie af god kvalitet
1 håndfuld persille
2 fed hvidløg

Knuste kartofler:
Beregn 4 mellemstore kartofler pr. pers.
parmesanost
olivenolie
evt. lidt friskhakket salvie

Græsk salat:
snackpeber i skiver
agurk i tern
oliven
feta, brækket i mindre stykker
cherrytomater, halveret
rødløg i skiver
græsk krydderiblanding

Fremgangsmåde:
Vi grillede vores dorader på havegrillen, har du ingen grill, kan de laves på grillpande eller alm. pande, det smager stadig dejligt.

Krydr fiskene indeni med salt og peber. Skær tynde citronskiver og læg indeni fiskene.
Skær 3-4 skrå snit i fiskeskindet på begge sider og gnid dem godt ind i olivenolie, så slipper de bedre grillristen.
Grill dem 5-6 min. på hver side. Grilltiden afhænger selvfølgelig af fiskenes størrelse, men kødet skal være lyst og porøst, så er de færdige.

Halvér de to af citronerne og gril dem i et par minutter på skæresiden.

Blend olivenolie med hvidløg og persille.

Knuste kartofler:
kog kartoflerne i 20 min. Hvis skrællen er pæn behøver du ikke skrælle dem. Lad dem køle lidt af og læg dem på en ovnbradepande på bagepapir. Mas dem let sammen og strint med en god sjat olivenolie. Riv et godt lag parmesanost over dem og krydr med friskkværnet peber og lidt salt. Husk at osten også er salt, så hold lidt igen.
Gratiner kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 30 min. eller indtil de er sprøde.

Bland ingredienserne til den græske salat, top med feta og drys med græsk krydderiblanding.
Server fiskene med hvidløgsolie på toppen, sammen med græsk salat, grillet citron og knuste kartofler.

2 kommentarer:

  1. Tusind tak for denne utrolig gode opskrift! Jeg glæder mig til at sommeren starter og vi kommer til at grille noget mere igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at du kunne bruge den, tak!

      Slet