I går kom min 10 årige svært begejstret hjem fra besøg hos bedsteveninden og berettede om en is ved navn Zapp, som han havde smagt og nu deklarerede som verdens bedste is.
Han gik straks i gang med at google og fandt en opskrift fra Dr. Oetker på regnbueis, som vi har ladet os inspirere af, til denne hjemmelavede version af Zapp.
Farvestoffer og tilsætningsstoffer er normalt noget vi går udenom hjemme hos os, men farverne er heldigvis naturlige hvis du køber dem fra Dr. Oetker som findes i de fleste dagligvareforretninger.
Isen er super nem og hurtig at lave og laves uden ismaskine.
5 æggeblommer
80 g. sigtet flormelis
4 tsk. karamelekstrakt (Dr. Oetker)
Frugtfarve;
1 tsk. Gul
1 tsk. Rød
1 tsk. Grøn
1 tsk. Blå
Topping ved servering:
Konfettikrymmel
Knuste chokoladeknapper
Hjemmelavet guf
Guf:
1 æggehvide
50 g. flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Tilsæt karamelekstrakt.
Pisk fløden til blødt skum og vend forsigtigt æggesnapsen deri.
Del ismassen i 4 forskellige skåle. Tilsæt 1 tsk. gul frugtfarve i den ene, 1 tsk. blå i den anden, 1 tsk. rød i den tredje og 1 tsk. grøn i den sidste.
Find et mellemstort fad frem og læg 1 spsk. af hver farve ismasse, på skift i bunden af fadet. Brug skaftet af en spiseske til at lave swirls i isen.
Frys den i ca. 4 timer.
Guf: pisk hviden stiv og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk i 5-6 minutter til guffen er blank og sej.
Ved servering: lav kugler af is i høje fine glas og pynt med guf og festligt krymmel.
Han gik straks i gang med at google og fandt en opskrift fra Dr. Oetker på regnbueis, som vi har ladet os inspirere af, til denne hjemmelavede version af Zapp.
Farvestoffer og tilsætningsstoffer er normalt noget vi går udenom hjemme hos os, men farverne er heldigvis naturlige hvis du køber dem fra Dr. Oetker som findes i de fleste dagligvareforretninger.
Isen er super nem og hurtig at lave og laves uden ismaskine.
Hjemmelavet Zapp is til 4-6 pers.
1/2 liter piskefløde5 æggeblommer
80 g. sigtet flormelis
4 tsk. karamelekstrakt (Dr. Oetker)
Frugtfarve;
1 tsk. Gul
1 tsk. Rød
1 tsk. Grøn
1 tsk. Blå
Topping ved servering:
Konfettikrymmel
Knuste chokoladeknapper
Hjemmelavet guf
Guf:
1 æggehvide
50 g. flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Tilsæt karamelekstrakt.
Pisk fløden til blødt skum og vend forsigtigt æggesnapsen deri.
Del ismassen i 4 forskellige skåle. Tilsæt 1 tsk. gul frugtfarve i den ene, 1 tsk. blå i den anden, 1 tsk. rød i den tredje og 1 tsk. grøn i den sidste.
Find et mellemstort fad frem og læg 1 spsk. af hver farve ismasse, på skift i bunden af fadet. Brug skaftet af en spiseske til at lave swirls i isen.
Frys den i ca. 4 timer.
Guf: pisk hviden stiv og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk i 5-6 minutter til guffen er blank og sej.
Ved servering: lav kugler af is i høje fine glas og pynt med guf og festligt krymmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar