tirsdag den 26. september 2017

Tomatsuppe på bagte tomater, peberfrugt og aubergine

Suppen her er virkelig lækker med en intens sødme, da hele molevitten er bagt i ovnen før den koges sammen i gryden.
Den tomatsuppe vi plejer at lave og som også smager rigtig dejligt, er tilsat fløde, det har denne suppe slet ikke brug for synes jeg, den er perfekt i balance som den er.

Hvis du vil have mere fyld i suppen kan du evt. supplere med lidt dampet torsk, som toppes på suppen ved servering, eller lidt pasta.

Tomatsuppe til 4 personer:
900 g. tomater
400 g. rød peberfrugt (renset vægt)
200 g. rødløg
150 g. aubergine (kan udelades)
4 fed hvidløg
3/4 dl. olivenolie
1/2 dl. balsamico
3-4 spsk. rørsukker

Tilbehør: godt brød, creme fraiche og evt. drys af krydderurter.

Fremgangsmøde:
Skær tomaterne i både, auberginen i tern, peberfrugten i strimler og løgene i både.
Lad hvidløgsfeddene blive i skallen, så bliver de ikke bitre i ovnen.
Fordel det hele på en bageplade med bagepapir og strint med olivenolie og balsamico. Drys med sukker og friskkværnet sort peber.

Bag midt i ovnen ved 200 grader i 1 time.

Tag de bagte grøntsager ud af ovnen. Smut hvidløgene ud af skallerne og hæld det hele op i en stor gryde og tilsæt 1/2 liter vand. 
Kog videre i 10 min. og blend suppen glat med en stavblender og om nødvendigt smag til med mere balsamico, sukker, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar