lørdag den 28. oktober 2023

Fløjlsblød vaniljeprikket Vanilje is🍦

Jeg har netop sat en portion ismasse til vaniljeis i køleskabet, hvor den skal stå og trække smag til i morgen aften, hvor den så skal køres på ismaskine. 

Det er den eneste vaniljeis jeg kan lide, fordi den er lavet på halv mælk og halv fløde. Det giver en meget ‘lettere’ is og så knaser den dejligt af vaniljekorn. 

Har du ikke en ismaskine, kan jeg anbefale min dejlige appelsinis, som laves uden. Den er også rigtig lækker og er spækket med makroner og mørk chokolade, opskrift er HER!

Fløjlsblød vaniljeis 1,2 liter:

1/2 liter sødmælk

1/2 liter piskefløde 

1 god vaniljestang

1/2 tsk. flagesalt

11 æggeblommer

250 g. sukker

Fremgangsmåde:

Mælk, fløde & salt hældes i en gryde med tyk bund. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Korn og den tomme stang tilsættes gryden og der varmes langsomt op, uden at nå kogepunktet. 

Æggeblommer og sukker piskes let sammen i en stor skål. Den lune flødeblanding tilsættes langsomt i en tynd stråle, under konstant piskning, så æggemassen vænner sig til varmen. 

Hæld det hele tilbage i gryden igen og varm langsomt op under konstant piskning, til massen rammer 85 grader. Det er meget vigtigt, at cremen ikke koger. Brug er digitalt thermometer så du præcist kender temperaturen. 

Hæld ismassen i en skål, gerne en metalskål og sæt skålen i et iskoldt vandbad. Pisk indimellem så der ikke dannes skind på overfladen og skift vandet 3-4 gange undervejs, med nyt iskoldt vand. 

Når ismassen er afkølet til ‘håndvarmt’ sættes skålen i køleskab med et stykke film over, så det ikke tager smag af andre fødevarer. Lad ismassen stå og trække smag 1 døgns tid. 

Næste dag; kør ismassen på ismaskine, til den får konsistens som softice. Spis den med det samme, eller hæld den i en beholder og frys den ned. Jeg vil anbefale at den spises med det samme, den er über lækker når den er frisklavet og fløjlsblød. 


1 kommentar:

  1. Your post was fantastic! Your ideas are intriguing. Keep up the good work and write more!

    SvarSlet