Disse hindbærsnitter er en fusion mellem den klassiske hindbærsnitte & en bærcrumble.
Da vi fik dem her til aften sagde min mand; jeg kunne godt tænke mig lidt creme fraiche på toppen, og det kan man jo sagtens toppe dem med, hvis man har lyst.
Luksus hindbærsnitter 8 store:
Mørdej:
125 g. blødt smør
50 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 nip salt
175 g. hvedemel
Fyld:
240 g. hindbærmarmelade
1 lille bakke hindbær
50 g. groftrevet marcipan
Crumble:
50 g. koldt smør
50 g. sukker
50 g. mel
1 spsk. vaniljesukker
40 g. grovvalsede havregryn
Topping:
80 g. hvid chokolade
Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde:
Mørdejen samles: alle ingredienserne hældes i en skål, og massen trykkes sammen. Endelig ikke håndter den for længe, den skal blot samles.
Tryk dejen ud i en form på 25x20 cm. foret med bagepapir.
Bag bunden ved 180 grader i 15 min. til den er let gylden.
Tag den ud af ovnen og smør hindbærmarmelade på. Del de friske hindbær i halve og læg dem ovenpå marmeladen.
Riv marcipanen over hindbærrene
Nu laver du crumble:
Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt det kolde smør, som smuldres ind i.
Fordel crunblen over bunden og alt den tilbage i ovnen (stadig 180 grader) og bag den færdig i ca. 25 min.
Afkøl og dekorer med smeltet hvid chokolade og drys med frysetørrede hindbær. Skær i passende stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar