torsdag den 19. januar 2023

Sortbønne Tostadas

 

Dette er hele familiens nye livret. Vi spiser vegetarisk de fleste dage om ugen og retterne får en blandet modtagelse af mine drenge. Men denne ret elsker de og vi får den en gang om ugen p.t.

I stedet for den friterede tortilla man normalt bruger til tostadas, har jeg blot halveret de halv-måneformede tacoskaller man kan købe i Rema1000, som ovenikøbet er til at betale, da en pakke med 12 stk. kun koster 11,- kr. Det er værd at tage med i disse tider, hvor priserne på fødevarer er crazy.

Sortbønne Tostadas til 4 pers.:

12 tacoskaller

sortbønnepuré:

2 dåser sorte bønner i vand

1 stort løg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

3 dl. vand

1 oksebouillonterning

1 tsk. paprika

1 tsk. spidskommen

1 nip chiliflager

salt & peber

Guacamole:

2 store avocadoer

2 spsk. cremefraiche

saft fra 1 lime

1 lille fed hvidløg

flagesalt

Tilbehør:

300 g. søde majs fra frost

1 spsk smør

Topping:

Smuldret feta

Små søde cherrytomater, i kvarte

frisk koriander

creme fraiche

Syltede rødløg

2 lime 

Fremgangsmåde:

Lav guacamole; Vask avocadoerne og halvér dem. Fjern stenen og skallen. Blend med cremefraiche og lime. Smag til med salt.

Bønnepuré:

Løg og hvidløg sauteres i olivenolie til det er blankt. Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Tilsæt bønnerne til gryden sammen med vand, krydderier og oksebouillonterning. Lad det simre i 10 minutter. Varm imens tacoskallerne efter pakkens anvisning.

Varm 1 god spsk. smør op på en rummelig pande og steg majskernerne til de får lidt farve. Drys lidt flagesalt over.

Blend bønnerne i gryden til en lidt grov puré. Smag til med salt og peber og evt. mere chili.

De lune tacoskaller halveres, så du får 2 halve cirkler som lægges sammen til en rund taco. Top med bønnepuré, guacamole, søde majs, og den øvrige topping. 


2 kommentarer:

 1. Hej, jeg er Nira Efter at have været i et forhold med Anderson i årevis, slog han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed, jeg har til ham Jeg bad ham om alt, jeg lovede, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til min ven, og hun foreslog, at jeg hellere skulle kontakte en trylleformular, der kunne hjælpe mig med at kaste en trylleformular for at bringe ham tilbage, men jeg er typen, der aldrig har troet på besværgelser, jeg havde intet andet valg end at prøve det, jeg mailede trylleformularen, og han fortalte mig, at der ikke var noget problem, at alt vil være i orden inden tre dage, at min eks vil vende tilbage til mig inden tre dage, han fortryllede og overraskende på den anden dag, var klokken omkring 16.00. Min eks ringede til mig, jeg var så overrasket, jeg besvarede opkaldet, og alt, hvad han sagde, var, at han var så ked af alt det, der skete, at han ville have mig tilbage til ham, at han elsker mig så højt. Jeg var så glad og gik til ham, det var sådan, vi begyndte at leve lykkeligt sammen igen. Siden da har jeg afgivet et løfte om, at enhver, jeg kender, der har et forholdsproblem, ville jeg være til hjælp for sådan en person ved at henvise ham eller hende til den eneste rigtige og magtfulde tryllestaver, der hjalp mig med mit eget problem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com du kan e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller en anden sag.
  1) Kærlighedsbesværgelser
  2) Tabte kærlighedsbesværgelser
  3) Skilsmisse besværgelser
  4) Ægteskabsbesværgelser
  5) Bindingsform.
  6) Opbrudsbesværgelser
  7) Forvis en tidligere elsker
  8.) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor
  9) ønsker at tilfredsstille din elsker
  10) Kur mod enhver af de sygdomme, du lider af
  Kontakt denne fantastiske mand, hvis du har problemer med en varig løsning
  gennem babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp  +12544131991

  SvarSlet
 2. Det ser skønt ud - elsker mexicansk mad :-)

  SvarSlet