tirsdag den 3. januar 2023

Små grillede toast’s med sortfodsskinke, rosmarin & trøffel

 

En lille lækker hapser, til at byde dine gæster velkommen, nytårsaften. 
Kan du ikke finde sortfodsskinke, kan du bruge parmaskinke. 

De små toast kan lægges sammen i god tid og stilles på køl, så skal de bare pensles med trøffelolie og grilles når gæsterne er kommet. 

Beregn ca. 2 små toast pr. pers. 

Små toast med sortfodsskinke, rosmarin og trøffel til 6 pers.;

1 surdejsflūtes, evt. fra Il’ Fornaio
6 skiver sortfodsskinke (eller parmaskinke)
150 g. matured cheddar eller gruyére
3 stilke frisk rosmarin 
4 store spsk. god mayonnaise, evt. Hellmanns
2 små tsk. dijonsennep
1 nip flagesalt
1/2 dl. trøffelolie 

Pynt: oliven & skinke. 

Fremgangsmåde
Rør mayonnaise sammen med dijonsennep. Smag til med lidt flagesalt. 
Træk nålene af rosmarinstilkene og hak dem helt fint.
Brødet skæres i skiver af 1 cm. og smøres med dijonnaise. Læg en tyk skive ost på, en skive skinke eller to og endnu en skive ost. Drys med rosmarin. Klap sammen og pensl begge udvendige sider med trøffelolie. 
Grill toastene i toaster eller på grillpande under pres. 
Stik et lille spyd i med en oliven og et stykke skinke. 
Server med det samme, evt. med et glas bobler. 
Godt Nytår

Ingen kommentarer:

Send en kommentar