Varm chokolade, varm kakao - kald det hvad du vil, jeg vil kalde denne for varm chokolade, da den indeholder en god portion ægte chokolade.
Den smager bare rigtig dejligt, med en mild smag af kanel.
Lav gerne chokoladen dagen før den skal bruges, og stil den på køl, så kan den rigtig trække smag.
Varm chokolade til 6 pers.;
1,5 L. sødmælk
3/4 dl. piskefløde
150 g. brun farin
4 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
2 kanelstænger
100 g. lys chokolade, evt. Toms røde guldbar
100 g. mørk chokolade 70% evt. Marabou
1 nip salt til tilsmagning
Topping:
3 dl. piskefløde pisket til blødt skum
Hakket chokolade + lidt kanelsukker
Fremgangsmåde:
Hæld mælk & fløde i en gryde med tyk bund.
Bland farin med kakao og vaniljesukker og tilsæt det til mælkeblandingen.
Hak chokoladen groft og hæld det i gryden sammen med kanelstænger.
Varm langsomt op til lige under kogepunktet. Smag til med lidt salt.
Hæld i kopper og top med blødt flødeskum og høvlet chokolade samt lidt kanelsukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar