tirsdag den 9. marts 2021

Fettuccine med burrata & Langtidsbagte tomater

 


Denne pastaret er super simpel og alligevel med stor smag.
Jeg har fundet inspiration til den hos @katsvendsen79 på Instagram.

En burrata er en flødevariant af kugle-mozzarella og er virkelig lækker cremet og samtidig mild i smagen. 

Tomaterne kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen og opbevares på køl, til de skal bruges. Derefter er retten meget hurtig at lave.
Jeg bruger denne suveræne pasta, fra Rema1000 som jeg synes er et must for en perfekt smag. Kog den i 10 min. så er den perfekt al’ dente👌🏻



Fettuccine med burrata & langtidsbagte tomater til 4 pers; 

4-500 g. Fettuccine (køb den økologiske tørre variant fra REMA1000 den er suverænt bedst)
1 kg. små cherrytomater (eller lav gerne 1,5 kg. de er vanedannede!)
4 spsk. frisk finthakket rosmarin
4 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. chiliflager 
2 dl. kogevand fra pastaen
2-4 burrata beregn 1/2 eller 1 pr. pers.
Flagesalt, friskkværnet peber, god olivenolie

Fremgangsmåde:
Tomaterne vaskes og halveres. De lægges med skærefladen opad på en bradepande med bagepapir og dryppes med olivenolie. Drys en smule sukker over dem og krydr med salt og peber. Sættes i ovnen ved 120 grader varmluft i 2 timer. 

Læg burrataen på køkkenbordet en times tid før den skal bruges. 

Kog fettuccinen al’ dente - vigtigt at den ikke overkoges, den skal have bid. Dryp den af i en sigte (Husk at gemme 2 dl. pastavand) og brus den over med koldt vand.

Varm lidt smør og olie i en høj pande eller Wok. Svits rosmarin, hvidløg og chili i et par minutter. Pas på at hvidløget ikke branker, så bliver det gennemtrængende bittert. Tilsæt 2 dl. pastavand og fettuccinen. Tilsæt de bagte tomater og varm igennem i 1-2 minutter. 
Anret i dybe tallerkener og top med 1 burrata pr. portion, revet i mindre stykker og strint god olivenolie over. Krydr med flagesalt, friskkværnet peber og evt. chiliflager.
Nyd med det samme. 

Det smager også rigtig dejligt med frisklavet basilikumpesto på toppen!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar