En dejlig brownie lavet på mandelmel i stedet for hvedemel.
Brownie til 12 pers.
100 g. smør
150 g. 70% chokolade
1/2 dl. espresso (færdigbrygget stærk kaffe)
4 æg (stuetemperatur)
150 g. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
100 g. mandler
1 spsk. kakao
1 nip flagesalt
Chokoladefrosting:
70 g. smør
50 g. chokolade
65 g. flormelis
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. mælk
Topping: hakket hvid chokolade og mælkechokolade. Valgfri bær.
Fremgangsmåde:
Smelt smørret for svag varme i en gryde. Tag den fra varmen og bræk chokoladen i stykker og rør den sammen med smørret, samt kaffen. Sæt det til side, så smelter chokoladen færdig i det lune smør.
Pisk æg, sukker + vaniljesukker sammen.
Blend mandlerne til “mel” vend det i æggemassen.
Vend den afkølede chokoladeblanding i også. Tilsæt kakao og salt.
Hæld dejen i en lille kvadratisk form, foret med bagepapir og bag kagen midt i en 180 g. varm ovn i ca. 20 min.
Afkøl kagen på køkkenbordet.
Chokoladefrosting:
Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og tilsæt den til det lune smør. Sluk for varmen. Afkøl.
Pisk chokoladeblandingen luftig med flormelis og mælk.
Skær brownien ud i små bidder og pynt med frosting, bær og hakket hvid chokolade og mælkechokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar