søndag den 6. juni 2021

De bedste smørbagte fødselsdagsboller

 


Engang imellem er det bare dejligt med en blød, smørbagt bolle med lækkert koldt smør på. 

Bollerne her har en lidt mere fast krumme end andre boller bagt på samme ingredienser. Det skyldes fremgangsmåden de laves på, da smørret kommes i helt til sidst efter en grundig æltning. 

12 store bløde fødselsdagsboller:

3,5 dl. lunt vand

35 g. øko. gær

3 spsk. rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kardemomme

7 g. flagesalt

600 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)

1 æg

75 g. blødt øko. smør (evt. Thiese) 

Til pensling: 1 sammenpisket æg + 1 spsk. vand + 1 nip fint salt. 

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i det håndvarme vand. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og kardemomme. 

Tilsæt mel og derpå æg og ælt dejen i 5-7 min. på din røremaskine. Tilsæt det bløde smør og ælt igen, til smørret er blandet godt ind i dejen. 

Lad dejen hæve med at klæde over i 1/2 time. 

Form 12 boller og lad dem efterhæve under et klæde i 1 time. 

Pensl bollerne med sammenpisket æg med vand og salt. 

Bages ved 200 grader i 12-15 min. eller indtil de er gyldne på toppen. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar